Laskava titula

Lonely Planet Kvarner proglasio najboljom svjetskom destinacijom za otputovati u 2020.

“Kvarner regija fantastičnih mogućnosti u kojoj turisti imaju mnogo za doživjeti”, kazao je Tom Hall, potpredsjednik Lonely Planeta
Grad Krk
 Profimedia, LOOK-foto

Na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova koji se upravo održava u Londonu, Kvarner je proglašen najboljom destinacijom za putovanje u 2020. godini. Uz tu laskavu titulu koju mu je dodijelio časopis za turizam Lonely Planet, istaknut je i kao “must go” destinacija te je uvršten na listu Top 10 regija svijeta. Razlog za ta priznanja Tom Hall, potpredsjednik Lonely Planeta, pronašao je u činjenici da je “Kvarner regija fantastičnih mogućnosti u kojoj turisti imaju mnogo za doživjeti”.

S time su se složili i hrvatski ministar turizma Gari Cappelli, kao i Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, dok je Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije, uz prirodne ljepote, čisto more i zrak, bogatu povijesno-kulturnu baštinu te odličnu i raznovrsnu gastronomiju Kvarnera, posebno istaknuo ponudu zdravstvenog turizma.

- Ovo je nagrada za sve one koji na Kvarneru vrijedno rade u turizmu, ali i za sve stanovnike naše Županije koji su poznati kao dobri domaćini i promotori svega što naša regija može ponuditi, a jedna od tih stvari svakako je zdravstveni turizam - naglasio je Komadina i dodao kako je Kvarner poznat upravo kao regija zdravlja.

S druge se pak strane, Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera, fokusirala na kulturni turizam koji ta hrvatska regija ima u ponudi.

- Nagrada i priznanje od Lonely Planeta plod su dugogodišnjeg rada, ali i dokaz da svi naši rezultati ne dolaze slučajno. Od domaćinstva izuzetno važnog Svjetskog SKAL kongresa u listopadu sljedeće godine, titule Rijeke kao Europske prijestolnice kulture pa do predsjedavanja Hrvatske Predsjedništvom Vijeća EU u 2020. godini, jasno nam je da za regiju Kvarner slijedi ključan turistički trenutak – rekla je dodavši da su “priznanja s ovako visokih globalnih razina i institucija velika stvar za hrvatski turizam općenito”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:55