Lijepa gesta

Lanac restorana Wagamama promijenio vlasnika, 4000 radnika dobit će bonus do 2000 funti

Wagamama ima 138 restorana u Britaniji i SAD-u te 58 franšiza u Europi
Ilustracija: Wagamama restoran
 Profimedia, Alamy

Poznati britanski lanac restorana promijenio je vlasnika, a oko 4000 zaposlenika će, kao znak zahvale bivšeg vlasnika i glavne direktorice, primiti bonuse u vrijednosti do 2000 funti (16.430 kuna), objavio je Guardian.

Riječ je o lancu restorana Wagamama, koji je poznat po ukusnim azijskim juhama inspiriranim japanskim receptima, a koji je fond Duke Street prodao za 559 milijuna funti. Zaposlenicima će kao nagrada biti isplaćeno ukupno oko četiri milijuna funti, pri čemu će glavni kuhari i menadžeri primiti po 2000 funti, a ostali zaposlenici po tisuću funti. Jedini preduvjet je da su u Wagamama restoranu radili barem godinu dana.

Fond Duke Street je preuzeo lanac Wagamama 2011. godine, a transakcija je iznosila 215 milijuna funti. Sada je prodan vlasniku poznatih restorana Frankie&Benny's. U pitanju je Restaurant Group, čiji su lokali specijalizirani a američku, TexMex i tradicionalnu britansku kuhinju, ima ambiciozne planove širenja Wagamama lanca u Britaniji ali i svijetu.

Wagamama ima 138 restorana u Britaniji i SAD-u te 58 franšiza u Europi, Bliskom istoku i Novom Zelandu.

Inače, nedavno je taj lanac bio na udaru žestokih kritika u medijima i društvenim mrežama nakon što je jedan od menadžera restorana osoblju zaprijetio kaznama ako jave da su bolesni tijekom božićnih blagdana i ne nađu zamjenu. Uprava je potom objavila kako je riječ o izoliranom slučaju i kako nije riječ o poslovnoj politici restorana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:01