Impol grupa

Krovnu konstrukciju grandiozne moskovske arene Lužnjiki radili i vlasnici šibenskog TLM-a

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

27.6.2018. u 13:29

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

27.6.2018. u 13:29

MOSCOW, RUSSIA - MARCH 24, 2018: A view of the Luzhniki Stadium before the lights were turned off during the Earth Hour 2018 environmental campaign. This is an annual lights-off environmental event organised by the WWF [World Wide Fund for Nature] to raise awareness of climate change. Dmitry Serebryakov/TASS, Image: 366900398, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TASS
Profimedia, TASS

Stadion Lužnjiki u Moskvi na kojem će se igrati finale SP-a u nogometu 2018.

Krovna konstrukcija nogometnog stadion Lužnjiki u Moskvi, na kojem je svečano otvoreno Svjetsko nogometno prvenstvo - Russa 2018., i na čijem će travnjaku 11. i 15. srpnja biti odigrana polufinalna i finalna utakmica, izrađen je od aluminijskih elemenata proizvedenih u pogonima Impola iz Slovenske Bistrice u čijem vlasništvu je i šibenski Impol-TLM.

Stadion Lužnjiki, punim imenom Velika sportska arena Olimpijskog kompleksa Lužnjiki, najveći je sportski stadion u Rusiji. Kapacitet mu je 84 745 mjesta. Nekad se zvao Centralni Lenjinov stadion, a na njemu su, između ostalog, 1980. svečano otvorene i 22. Olimpijske igre.

Taj je stadion izgrađen 1956. godine, a u cijelosti je obnovljen, proširen i moderniziran tijekom četverogodišnje obnove od 2013. do  2017. kada je dobio spektakularni aluminijski krov. Investitor obnove stadiona su u jakoj konkurenciji izabrao Impol. Svi elementi koji su ugrađeni u najveći ruski stadion proizvedeni su u Impolovoj tvornici u Sevojnu koja proizvodi obojeni aluminij.

„Aluminij je za krovnu konstrukciju stadiona Lužnjiki, izabran zbog njegovih svojstava. Lagan je i čvrst pa ga je moguće koristiti na visokim i glomaznim strukturama. Istodobno, on pruža mogućnost izgradnje inteligentnih fasadnih sustava koji smanjuju potrošnju energije i do 50 posto. Građevinska industrija, sve više prepoznaje prednosti aluminija i u sve većim ga količinama koristi pri gradnji“, ističe Nina Potočnik, voditeljica Ureda za odnose s javnošću IMPOL grupe.