Deloitteova nagrada

Krešimir Bubalo iz Peveca proglašen najboljim financijskim direktorom godine

Pevec je vodio konzervativnu računovodstvenu politiku i tako planira i dalje
Krešimir Bubalo, član Uprave Peveca
 Goran Mehkek / CROPIX

Krešimir Bubalo, član Uprave tvrtke Pevec, proglašen je najboljim financijskim direktorom u 2018. godini. Nagrada mu je dodijeljena na CFO konferenciji 2019. - "Leading Finance to the Future", koja se danas održala u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte, u zagrebačkom Plaza Event Centru.

- Ovo je veliko postignuće i za mene osobno i za Pevec. U poslovanju se svaki dan suočavamo s nekim rizicima, prije nekoliko godina identificirali smo ih 300 unutar kompanije i sve smo ih uspjeli prevenirati. Pevec je povećao prihode, kao i dobit, u posljednje tri godine, a povećali smo i plaće jer nam je jako bitno zadovoljstvo zaposlenika. Nadam se da to može biti poticaj i drugim tvrtkama da dižu plaće, ali i državi da smanji davanja. Mi smo vodili jednu konzervativnu računovodstvenu politiku i tako ćemo nastaviti i dalje - rekao je Bubalo primajući prestižno priznanje od Bernarda Jakelića, zamjenika glavnog direktora HUP-a i predsjednika stručnog žirija koji je među 17 kandidata odabrao najboljeg.

Ovo je četvrti put da žiri bira najboljeg financijskog direktora, o kojima dobrim dijelom ovisi i sam uspjeh kompanije.

- Važno je promicati značaj i transparentnost korporativnih financija. Dio kompanija to gleda ozbiljno i unapređuje svoje poslovne procese, no ima i onih koji to još uvijek ne čine. Zato treba motivirati i pokazati da se isplati ulagati u taj segment korporativnog upravljanja jer je značajan alat za uspjeh - istaknuo je Jakelić, dodavši da su imali težak zadatak, ali i da su bili strogi, pravedni te da su se vodili egzaktnim brojkama i rezultatima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 03:31