Odluke Trgovačkog suda

Krašu odbijen zahtjev za ukidanjem Agrokorove isplate 19,2 milijuna kuna ZET-u

Jednako tako je TS odbio zahtjev Francka kojim traži da sud naloži vijeću vjerovnika da ne donosi odluke vezane za Roto Dinamic
Pogon Kraša
 Marko Todorov / Hanza Media

Trgovački sud odbio je kao neosnovan zahtjev Kraša za ukidanjem odluke privremenog vjerovničkog vijeća donesene na 19. sjednici kojom je izvanrednom povjereniku data suglasnost da odobri plaćanje ZET-u spornih 19.200.000 kuna.

"Kako je do sada već iznimno bilo nekoliko sličnih situacija ovoj, koje su zahtijevale povećanje postotka namirenja starog duga vjerovniku, zbog specifičnih okolnosti slučaja, radi čega je izvanredni povjerenik i zahvatio obje kvote, Kvotu C i Kvotu B, ovaj sud smatra da je zbog očuvanja radnih mjesta koja su dovedena u pitanje, a očuvanje kojih je bio jedan od razloga donošenja Zakona, te radi održanja financijske i socijalne stabilnosti, imovine, prihoda i profitabilnosti Tiska d. d. i time stabilnosti funkcioniranja javnog prijevoza koji u ovom slučaju pokriva Zagreb i Zagrebačku županiju što utječe na stabilnost gospodarstva, valjalo je odlučiti kao u izreci ovog rješenja", stoji u obrazloženju rješenja TS-a. Jednako tako je TS odbio zahtjev Francka kojim traži da sud naloži vijeću vjerovnika da se do završetka postupka izvanredne uprave i namirenja predlagatelja osiguranja suzdrže od "davanja suglasnosti izvanrednom povjereniku za donošenje odluka s ciljem raspolaganja i/ili otuđenja nekretnina, tražbina, žigova i sve druge imovine društva Roto Dinamic d.o.o.". Uz to je odbijen zahtjev Francka da se vijeću vjerovnika naloži da se uzdrži od davanja suglasnosti na konačni tekst nagodbe, "ako tekst nagodbe uključuje odredbe o raspolaganju ili prijenosom imovine društva Roto Dinamic d.o.o. na zrcalno društvo.".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:05