Opasno ažuriranje

Korisnici Samsunga u panici jer im mobiteli sami od sebe šalju sve fotografije drugima

AUTOR:

OBJAVLJENO:

3.7.2018. u 16:07

AUTOR:

OBJAVLJENO:

3.7.2018. u 16:07

80225059. Barcelona, 25 Feb. 2018 (Notimex- Roberto Noguez).- Samsung presentó su nuevo Galaxy S9 en el Mobile World Congress, cuya cámara es el gran diferenciador de su antecesor, ya que no sólo incorpora dos lentes en la parte trasera, sino que también permite la creación de emojis con movimiento y captar videos en cámara super lenta. NOTIMEX/FOTO/ROBERTO NOGUEZ/COR/SC, Image: 364324533, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Newscom
Profimedia, Newscom

Ilustracija

Panika se proširila među korisnicima Samsunga nakon što je jedan od njih na Redditu napisao kako mu je mobitel sam poslao sve fotografije na broj iz njegova imenika. Srećom, bio je to broj njegove djevojke, piše Tech Crunch.

Osim fotografija, Samsung modeli Galaxy S9 i Galaxy Note 8, tijekom noći su poslali i zakazane poruke na nasumične brojeve, a nakon toga nisu bile spremljene u pretincu poslanih poruka. Najviše korisnika koji su se žalili na ovaj problem imaju račun kod T-mobilea pa se zato pojavila sumnja da je to njihova greška. Također, većina njih je nedavno ažurirala aplikaciju Samsung Messages preko koje se šalju poruke na ovim mobitelima.

Glasnogovornik Samsunga je rekao kako “su svjesni problema i trenutno rade s tehničkom podrškom kako bi ustvrdili što se zapravo dogodilo” te pozivao sve kojima je mobitel sam slao fotografije i poruke da se jave njima direktno. T-mobile je kategorički ustvrdio kako krivica nije njihova te korisnike uputio na Samsung.

Što možete napraviti ako sumnjate da bi i vaš Samsung mogao početi slati fotografije nasumičnim kontaktima? Prvo, savjetuje Tech Crunch, odite na postavke aplikacije Samsung Messages i isključite opciju kojom joj dajete odobrenje za pristup pohrani, koja uključuje i galeriju. To znači da ćete za svako slanje fotografija od tog trenutka nadalje morati dati dopuštenje aplikaciji. Druga opcija je još radikalnija – prestanite koristiti Samsung Messages sve dok se problem ne riješi i komunicirajte preko drugih aplikacija.ž

- Samsung je temeljito istražio navode tijekom proteklih dana. Detaljna pretraga nije ukazala na nikakav hardverski ili softverski nedostatak koji bi bio relevantan za ovaj slučaj. Iako nisu zabilježeni slični izvještaji kupaca diljem svijeta, nastavit ćemo s istraživanjem ovog pitanja. Ljubazno molimo sve korisnike koji imaju eventualna pitanja ili bojazni, da s punim povjerenjem kontaktiraju Samsung službu za korisnike, pozivom na broj 072 726 786 - kažu iz hrvatske podružnice Samsunga.