Potvrda u petak?

Koalicija je donijela odluku: Sandra Švaljek bit će zamjenica guverneru Borisu Vujčiću

AUTOR:

OBJAVLJENO:

11.7.2018. u 13:24

AUTOR:

OBJAVLJENO:

11.7.2018. u 13:24

Zagreb, 291016.
Arcotel, nezavisna zastupnica u Gradskoj skupstini Grada Zagreba Sandra Svaljek na prezentaciji Moja vizija Zagreba govorila je o svojoj motivaciji za kandidaturu na predstojecim lokalnim izborima za zagrebacku gradonacelnicu i upozorila na podrucja funkcioniranja grada u kojima su neophodne korjenite reforme.
Na fotografiji: Sandra Svaljek.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / Hanza Media

Sandra Švaljek

Boris Vujčić ostaje guverner HNB-a, a za njegovu zamjenicu predložena je Sandra Švaljek, nekadašnja ravnateljica Ekonomskog instituta, članica Savjeta HNB-a u dva mandata, a bila je i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kojemu je na zadnjim loklanim izborima bila i protukandidatkinja.

Za viceguvernere, doznajemo, vladajuća koalicija je predložila da to budu Slavko Tešija, Martina Drvar i Roman Šubić, a zasad se ne zna za koja će područja biti zaduženi. O kandidatima bi se trebalo raspravljati na Odboru za financije i proračun, a u petak bi trebalo uslijediti u glasovanje u Saboru.

Funkciju zamjenika guvernera u posljednjem mandatu obavljao je Relja Martić, a viceguverneri su bili Damir Odak zadužen za nadzor banaka, te Vedran Šošić odgovoran za istraživanje i statistiku, te Tomislav Presečan koji je bio nadležan za nadzor poslovanja i infrastrukturu HNB-a.

Tagovi