Domaća farmaceutska kompanija

JGL na road show-u nudi nove obveznice vrijedne od 130 milijuna kuna

Prospekt izdanja javnom ponudom i uvrštenja obveznica krajem prošlog tjedna odobrila je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA)
Jadran Galenski laboratorij (JGL), ilustracija
 Tea Cimas / CROPIX

Domaća farmaceutska kompanija JGL započinje road show na kojemu će ulagateljima ponuditi novo obvezničko izdanje nominalnog iznosa do najviše 130 milijuna kuna, s fiksnom kamatnom stopom i uz polugodišnju isplatu te dospijećem od pet godina, priopćenoje u ponedjeljak iz te kompanije.

“Odlučili smo se za još jedno izdanje u trenutku kada kompanija bilježi dvoznamenkasti rast prihoda i najbolje polugodišnje rezultate u svojoj povijesti. U prvoj polovini godine na većini naših ključnih tržišta i s ključnim brendovima rastemo brže od referentnog tržišta, a slične brojke očekujemo i do kraja 2019. godine. Dobri poslovni rezultati omogućili su nam značajno smanjenje duga, udvostručenje gotovine te smanjenje faktora zaduženosti na 3.0 x EBITDA pa razmatramo refinanciranje obveznice, nove poslovne prilike i investicije”, izjavio je povodom objave prospekta novog izdanja glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić.

Prospekt izdanja javnom ponudom i uvrštenja obveznica krajem prošlog tjedna odobrila je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), a predstavlja prvo izdanje domaće korporativne obveznice u ovoj godini.

JGL ima povijest izdavanja vrijednosnih papira na tržištu kapitala dugu 13 godina, a sve dosadašnje komercijalne zapise i obveznice uvijek je uredno i prije vremena isplaćivao, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:16