Tokio 2020.

Jeftinije do Olimpijskih igara: Japan Airlines pokreće niskobudžetnu aviokompaniju

Očekuje se da će potražnja za ovakim letovima porasti na 30 posto
Japan Airlines, ilustracija
 Profimedia, Alamy

Japan Airlines (JAL) objavio je u ponedjeljak da će pokrenuti niskobudžetnu zrakoplovnu kompaniju kako bi iskoristio očekivani skok potražnje uoči Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Novi prijevoznik vozit će na međunarodnim linijama srednjeg doleta između Tokija i velikih gradova u Aziji, SAD-u i Europi od ljeta 2020.

Zrakoplovna kompanija, za koju se još ne zna kako će se zvati, bit će podružnica JAL-a, navode u toj kompaniji, dodajući da bi mogli pozvati i druge investitore da prošire njegov poslovni model.

JAL je do sada bio tek u ograničenom opsegu prisutan u segmentu niskobudžetnog prijevoza, i to kroz djelomičnu kontrolu nad Jetstar Japanom, u partnerstvu s australskom grupom Qantas.

Novim prijevoznikom "tvrtka cilja na kreiranje nove potražnje, paralelno s uspješnim uslugama koje pruža Jetstar Japan", navode u JAL-u.

U ožujku je konkurent ANA Holdings objavio da planira integrirati niskotarifne podružnice Peach Aviation i Vanilla Air kako bi kreirao velikog nacionalnog niskobudžetnog avioprijevoznika, uz bok vodećem Jetstaru. Njihov međunarodni prijevoznik srednjeg doleta Peach počet će nuditi usluge prijevoza na području Azije oko 2020. godine.

Očekuje se da će potražnja za uslugama niskobudžetnih aviokompanija u Japanu porasti s dosadašnjih 10 posto putnika na oko 30 posto u bliskoj budućnosti, izvijestili su lokalni mediji.

Japanska vlada nada se da će broj stranih posjetitelja porasti s prošlogodišnjih 28,7 milijuna na 40 milijuna u 2020. kada će Tokio biti domaćin ljetnih olimpijskih igara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:53