'Velika neugodnost'

Japanska željeznička kompanija uputila je ispriku zbog 25 sekundi ranijeg polaska vlaka

U kompaniji kažu: 'Velika neugodnost koju smo priuštili našim klijentima je neoprostiva'
Japanski brzi vlak Shinkansen N700 Nozomi
 Profimedia, All Canada Photos

Dok smo u Lijepoj Našoj već gotovo potpuno blazirani činjenicom da vlak na nekoj relaciji kasni, ponekad i više od onog koliko bi čitavi put trebao trajati, Japan čini se, muku muči s drugim problemom.

Japanska željeznička kompanija uputila je, naime, službenu javnu ispriku nakon što je jedan njihov vlak sa stanice krenuo 25 sekundi ranije, piše BBC. Ne, nije greška, zbog 25 sekundi preuranjenog polaska iz ovog su prijevoznika poručili: “Velika neugodnost koju smo priuštili našim klijentima zaista je neoprostiva”.

Do greške je došlo jer je vlakovođa mislio da prema rasporedu mora krenuti u 7 sati i 11 minuta, umjesto u 7 sati i 12 minuta. Zatvorio je vrata vlaka jednu minutu ranije, primijetio da je pogriješio, ali kako nije vidio da na peronu netko još čeka, odlučio je krenuti.

Međutim, Japanci su čini se toliko navikli na nama nevjerojatnu točnost i preciznost njihovih željezničkih prijevoznika, da je zaista bilo onih koji su nekoliko desetaka sekundi prije uobičajenog polaska vlaka, još uvijek bili na peronima ili hodali prema njima, očito imajući jednako preciznu računicu o tome koliko im točno treba da stignu na vlak.

Japanci su se, prema vlastitim kriterijima, osramotili i u studenom prošle godine, kada je vlak stanicu napustio 20 sekundi ranije negoli je trebao prema rasporedu. Iako u tom slučaju nije bilo ostavljenih putnika na peronu, i tada se željeznička kompanija “iskreno ispričala zbog neugodnosti”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 04:12