Nacionalno savjetovanje

Izazovi i prilike digitalnog doba: ministri i premijer odgovaraju na pitanja poduzetnika

Ministarstvo gospodarstva u Rapcu će okupiti vrsne svjetske i domaće predavače
Andrej Plenković.
 Dragan Matić / Hanza Media

Digitalizacija je neizostavan dio svakog poslovanja, a tvrtke koje to nisu shvatile vjerojatno neće predugo poslovati. Baš zbog toga Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta 18. i 19. listopada organizira savjetovanje pod nazivom “Izazovi i prilike digitalnog doba”, na kojem će dodatno naglasiti važnost digitalizacije te istaknuti neke od najboljih praksi i najuspješnijih projekata koji se temelje upravo na tehnološkim dostignućima.

Svjetski lider

Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu održat će se 22. godinu zaredom u TUI-jevu Family Life Bellevue Resortu u Rapcu. Okupit će vrsne svjetske i domaće predavače koji će informirati sudionike o najnovijim dostignućima na području digitalizacije, a među njima će se naći profesor Eicke Weber, svjetski lider u istraživanju solarne energije i predsjednik Obrazovnog saveza za istraživanje Sveučilišta Berkeley, parlamentarni zastupnik u Estoniji Kalle Palling, koji je iznimno aktivan u promoviranju elektroničke uprave. Najnoviji uspjeh tog mladog političara je zakon koji regulira djelatnost dijeljenja prijevoza tvrtki kakva je Uber, kako bi u Estoniji poslovali unutar zakonskih okvira.

Od domaćih predavača treba istaknuti Davora Runju, osnivača i direktora digitalne agencije DRAP, i profesora Joška Lozića, koji u svojem znanstvenom djelovanju objedinjuje humanističke znanosti, ekonomiju i informacijsko-komunikacijske znanosti.

Nule i jedinice

- Proizvodnja fizičkih proizvoda u industrijskim pogonima zamijenjena je proizvodnjom ‘nula i jedinica’. Detroit, kao simbol industrije ‘maltera i cigle’, svoje će mjesto predvodnika prepustiti Palo Altu i Silicijskoj dolini. Manufakturna proizvodnja pokleknut će pred proizvodnjom informacija. Dobro došli u digitalnu ekonomiju - govori Joško Lozić, predavač na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

Jedan od zasigurno najposjećenijih panela bit će “Pitaje Vladu” u petak od 9.55 sati, na kojemu će premijer Plenković i brojni ministri predstaviti najnovije mjere i aktivnosti za poduzetnike. Prijaviti se možete na stranicama Ministarstva gospodarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:03