10 razloga zašto

Ivo Bičanić predstavio knjigu: 'BDP bi mogao rasti pet i više posto ako sredimo kuću'

Knjigu je izdala Arhivanalitika, a na promociji su se okupili svi koji nešto znače u financijama
Ivo Bičanić, Milan Deskar Škrbić i Velimir Šonje
 Ranko Šuvar / Hanza Media

- Postoji barem desetak razloga zašto bi Hrvatska mogla imati ekonomski rast od 5 i više posto u kratkome roku. Ta se ubrzanja mogu dogoditi u 2-3 godine, ali to što nešto možete, ne znači da ćete to i napraviti. To jest dostižno, ali samo ako sredite kuću - rekao je jučer Ivo Bićanić, doajen hrvatske ekonomske znanosti, na predstavljanju knjige “Makroekonomika 1, za ekonomiste i neekonomiste”, čiji je koautor s Milanom Deskarom Škrbićem.

Na promociji Bićanićeve i Škrbićeve knjige jučer su se okupili svi koji nešto znače u financijskoj industriji. Zamjenica guvernera HNB-a Sandra Švaljek, koja je, upitana o fiskalnoj politici, odgovorila da u jednu ruku stvari prilično dobro izgledaju jer je i proračun uravnotežen i imamo stabilnost, ali u drugu ipak nije iskorištena prilika koju pruža ovaj pozitivan gospodarski ciklus, da se smanji udjel države, posebno tzv. neproduktivni rashodi.

Ante Žigman, šef Hanfe, bio je zamoljen da komentira “isušenu močvaru” domaćeg tržišta kapitala, pa je rekao kako je očito da su potrebni iskoraci, nova energija i novi rizici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:56