Svjetski poduzetnički summit

Ivanka Trump: 'Žensko poduzetništvo može ubrzati gospodarski rast u svijetu'

AUTOR:

OBJAVLJENO:

6.6.2019. u 9:39

AUTOR:

OBJAVLJENO:

6.6.2019. u 9:39

World Bank President Jim Yong Kim and Ivanka Trump attend an event on women's entrepreneurship during the IMF/World Bank annual meetings in Washington, U.S., October 14, 2017. REUTERS/Yuri Gripas - RC12C9B1D670
Yuri Gripas / REUTERS

Ivanka Trump u društvu Jim Yong Kima, bivšeg predsjednika Svjetske banke

Žensko poduzetništvo može u velikoj mjeri pridonijeti gospodarskom rastu u svijetu, ocijenila je u srijedu predvečer Ivanka Trump, kćer američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegova savjetnica, na završnom skupu na Svjetskom poduzetničkom summitu u Haagu.

"U mnogim zemljama žene još uvijek ne mogu dobiti tekući račun bez odobrenja muza. Ne mogu ni raditi u brojnim djelatnostima, koje se tradicionalno smatraju 'muškima'. To treba promijeniti", poručila je Ivanka Trump.

"Žensko poduzetništvo može ubrzati gospodarski rast u svijetu", istakla je Ivanka Trump.

Dodala je kako je "investiranje u žene pametan biznis". Kao važne preduvjete za razvoj poduzetništva navela je smanjenje poreznog opterećenja i birokracije te uklanjanje trgovinskih barijera.

Svjetski poduzetnički summit, koji je ove godine održan u Haagu, po prvi je put organiziran na području EU. Organizatori ovog, devetog po redu summita, bile su vlasti SAD-a i Nizozemske. Summit je okupio oko 2.000 sudionika iz cijeloga svijeta, među kojima je bilo i nekoliko poduzetnika i ulagača iz Hrvatske.