Pomoć

Inicijativu Marinade o otkupu proizvoda poljoprivrednika prihvatila i dva trgovačka lanca

Marinada kroz svoje otkupne centre diljem Hrvatske otkupljuje voće i povrće od poljoprivrednih proizvođača, bili oni njihovi kooperanti ili ne
Ilustracija
 Nikša Stipaničev / Hanza Media

Tvrtka Marinada u petak je izvijestila o dobrom odazivu na njihovu inicijativu da otkupi poljoprivredne proizvode malih proizvođača nakon zatvaranja tržnica radi prevencije širenja koronavirusa, a inicijativu su prihvatili i trgovački lanci Konzum i Spar.

Marinada kroz svoje otkupne centre diljem Hrvatske otkupljuje voće i povrće od poljoprivrednih proizvođača, bili oni njihovi kooperanti ili ne, standardizira proizvod koliko je to moguće i isporučuje na tržište, navode iz tvrtke.

"Marinada je do sada komunicirala s preko 100 proizvođača, a suradnja je realizirana s njih oko 40. Zasad se otkupilo najviše blitve, salate i mladog luka, redom proizvoda kojima je sada sezona, a naravno spremni smo otkupiti i sve drugo što sezonski slijedi", poručili su iz Marinade.

Dodaju i kako su njihovu inicijativu prihvatili trgovački lanci Konzum i Spar, koji će tu robu plasirati prema kupcima, a očekuje se da će se uključivati i ostali, s obzirom na pozitivne reakcije.

"U trenutnoj situaciji nužno je voditi brigu o sigurnoj i dostatnoj opskrbi stanovništva, što mi kao tvrtka i činimo", kazao je vlasnik Marinade Denis Matijević.

Posebno je bitno, kako je rekao, brinuti i o malim poljoprivrednicima koji su se sada našli u izazovnim vremenima. "Ne smijemo dopustiti da oni prestanu raditi, jer su važna karika za ostvarenje samodostatnosti u budućem periodu”, istaknuo je Matijević.

Kako su naveli iz tvrtke, tim potezom uspostavlja se suradnja sa svim poljoprivrednim proizvođačima diljem Hrvatske, koji zbog zatvorenih tržnica svoje poljoprivredne proizvode trenutno ne mogu plasirati na tržište kroz dosadašnje kanale prodaje.

Iz Marinade poručuju poljoprivrednicima koji svoju robu žele plasirati u trgovačke lance putem njih da se jave u otkupne centre tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:21