Odluka je pala

Ina donijela odluku o ulasku u Petrokemiju: Za dokapitalizaciju će dati 150 mil. kuna

Prema postojećem modelu dokapitalizacije oko kojeg se pregovaralo, Ina i PPD bi imali većinski udio
Petrokemija u Kutini
 Josip Bistrović / CROPIX

Dan nakon sjednice Vlade na kojoj je donesena odluka o kupovini tražbina banaka prema Petrokemiji u iznosu od 450 milijuna kuna, što je bio jedan od glavnih uvjeta iz pregovora Vlade, PPD-a, Ine i drugih potencijalnih investitora u kutinsku tvrtku, Ina je donijela svoju odluku - ulazi u vlasničku srukturu Petrokemije dokapitalizacijom od 150 milijuna kuna.

- Uprava Ine donijela je odluku o namjeri sudjelovanja u dokapitalizaciji Petrokemije, uz jednoglasnu podršku Nadzornog odbora. Ina će iskazati namjeru zajedno s Prvim plinarskim društvom. Inina namjera za sudjelovanjem podrazumijeva poduzimanje daljnjih aktivnosti od strane svih uključenih dionika, a kako bi se ispunile pretpostavke pod kojima Ina iskazuje interes za dokapitalizaciju Petrokemije – kratko su priopćili su iz Ine.

Prema postojećem modelu dokapitalizacije oko kojeg se pregovaralo, Ina i PPD bi imali većinski udio u kutinskoj tvornici mineralnih gnojiva, od 55 posto, a zajamčena im je Uprava i Nadzorni odbor.

Ako će se sve odvijati po planu, daljnje aktivnosti uključuju potpisivanje Ugovora o dokapitalizaciji, što bi se trebalo dogoditi do srpnja. Nakon toga treba i odobrenje Agencije za tržišno natjecanje, a do četvrtog kvartala 2018. predviđen je dovršetak postupka povećanja temeljnog kapitala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:14