'Konačno dolaze'

Ikea objavila da dolazi na Novi Zeland, izazvali opće oduševljenje građana i vlasti

Samo sat vremena od objave Ikea je postala glavna tema rasprave na Twitteru.
IKEA, ilustracija
 Profimedia, Alamy

Nakon godina špekuliranja švedski lanac trgovina namještajem Ikea otvara trgovački centar na Novom Zelandu.

Samo nekoliko sati od objave ova vijest postala je glavna tema na otoku koji je udaljen nekih 2000 kilometara od Australije. Pa je tako zasluge za dugoočekivano otvaranje trgovine sebi pripisao ministar vanjskih poslova Winston Peters, navodeći da je ključ realizacije projekta bilo nedavno otvaranje novozelandske ambasade u Stockholmu.

- Prije otprilike dva mjeseca otvorili smo ambasadu u Stockholmu, a sada smo primili ovu odličnu vijest kako Ikea konačno otvara svoja vrata i kod nas. Mogli su ovo napraviti i puno prije, no nisu, mi smo napravili prvi korak, a oni nam sada pokazuju svoju zahvalnost – istaknuo je Peters.

Profesor Jonathan Elms s Massey sveučilišta kazao je kako će ovaj poslovni pothvat biti od velikog značaja za zemlju, pogotovo ako se dućan namještaja otvori pokraj autoceste koja povezuje dva najveća grana, Auckland i Hamilton, piše The Guardian

Da je ovo uistinu bila velika vijest za građane Novog Zelanda pokazuje i činjenica da je samo sat vremena nakon što je informaciju o dolasku švedskog lanca namještaja objavila njihova najveća medijska kuća, na otoku nastala prava 'mala drama'. U tom trenutku Ikea je postala glavna tema rasprave na Twitteru.

I dok su neki pozdravljali ovu odluku i veselili se kako konačno i kod njih dolaze poznate mesne okruglice, drugi su pak cijelu priču okrenuli na šalu.

Tako je Caitlin Cherry u svojoj objavi šaljivo napisala kako će ovaj pothvat dovesti do velikog broja razvoda jer je slaganje njihovog namještaja pravi recept za svađu.

No, iako je Novi Zeland često služi kao područje testiranja novih proizvoda i tehnologija od strane velikih kompanija, najveći svjetski lanci trgovina odjeće i namještaja često ga izbjegavaju zbog male populacije, male potrošnje i visokih troškova prijevoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:58