Nastavljen niz

I dalje obara rekorde: Dionica Kraša prešla 1000 kuna, promet već ujutro 12 milijuna kuna

Pritom je cijena dionice porasla 17 posto u odnosu na petak, posljednja cijena kojom se trgovalo u ponedjeljak iznosila je 995 kuna, a najviša postignuta cijena do prije nekoliko tjedana bila je nevjerojatnih 1000 kuna
 Nenad Dugi / CROPIX

Dionica Kraša nastavila je obarati rekorde i u utorak. Već na otvaranju preskočila je vrijednost od tisuću kuna. Najviša cijena po kojoj se trguje je 1090 kuna, uz respektabilan promet od 12 milijuna kuna.

Nakon što je promet Kraševim dionicama prošlog petka pao na “samo” 9,2 milijuna kuna, u ponedjeljak je ostvaren novi rekord, od čak 68,6 milijuna kuna.

Pritom je cijena dionice porasla 17 posto u odnosu na petak, posljednja cijena kojom se trgovalo u ponedjeljak iznosila je 995 kuna, a najviša postignuta cijena do prije nekoliko tjedana bila je nevjerojatnih 1000 kuna.

To u svakom slučaju donosi nova iskušenja i radnicima koji su vlasnici dionica u okviru Kraš ESOP-a. Upravo je to vjerojatno i bila namjera tvrtke Kappa Star Limited Nebojše Šaranovića, koja je prošle srijede došla do 8,75 posto Kraševih dionica (na skrbničkom računu RBA Austrija). Izvanredna skupština tvrtke Kraš ESOP, sazvana za 30. rujna, na kojoj će se odlučivati o sklapanju sporazuma o zajedničkom djelovanju s Mesnom industrijom Braća Pivac u javnoj ponudi za kupnju ostalih dionica Kraša, mogla bi stoga rezultirati i raspravom o mogućoj prodaji dionica.

Ipak, do sada su sve informacije iz Kraš ESOP-a i MI Braća Pivac govorile o tome da su i jedni i drugi čvrsti u stavu da neće prodavati dionice trećoj strani. Međutim, sukladno cijeni od 1000 kuna po dionici Kraš ima tržišnu kapitalizaciju od 1,5 milijardi kuna, a 4. rujna ona je bila na razini od 570 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:16