Zlatna kuna

HS Produkt je najuspješnija velika tvrtka, Bakiću nagrada za promicanje gospodarstva

Ovi poduzetnici nagrađeni su za svoje iznimne poslovne rezultate
Grupna fotografija svih dobitnika s premijerom i predsjednicom Republike Hrvatske
 Goran Mehkek / Hanza Media

Najuspješnija tvrtka u kategoriji Veliko trgovačko društvo je tvornica za proizvodnju pješačkog naoružanja s više od 1600 radnika, HS Produkt d.o.o., u kategoriji Srednje trgovačko društvo Trade Air d.o.o., a u kategoriji Malo trgovačko društvo titulu najbolje odnijela je tvrtka Kod savjetovanje d.o.o. Upravo je tim tvrtkama na svečanosti koja se u srijedu navečer održala u City Plazi u Zagrebu dodijeljeno priznanje Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore.

Ovi poduzetnici nagrađeni su za svoje iznimne poslovne rezultate i utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju, ali i za doprinos koji pružaju u razvoju hrvatskoga gospodarstva u cjelini. U kategoriji Banke Zlatnu kunu je drugu godinu zaredom dobila Privredna banka Zagreb, dok je nagradu u kategoriji Društva za osiguranje odnijela Croatia Osiguranje.

Nadalje, Zlatna kuna u kategoriji Inovacija dodijeljena je tvrtki MicroBLINK, dok je Post startup priznanje otišlo tehnološkoj tvrtki i tvorcu istoimene aplikacije Photomath d.o.o.koja bilježi više od 100 milijuna preuzimanja, a pomaže u rješavanju i objašnjavanju matematičkih zadataka te tako omogućuje učenicima da nauče i razumiju kako riješiti kompleksne matematičke probleme.

- Zahvaljujem svima, ovo je danas moja druga nagrada. Iako se o nama ne zna puno i nismo tema za naslovnice jer se bavimo budućnošću, a budućnost na žalost nije glavna tema u Hrvatskoj. Upravo je to jedna stvar koju želimo promijeniti na način da svojim idejama, znanje i napornim radom gradimo nešto što će promijeniti svijet na bolje. Na razvoju našeg proizvoda, koji pomaže u učenju, radi jedan mladi tim s kojim mi je iznimno zadovoljstvo raditi i surađivati - poručio je Damir Sabol, direktor tvrtke Photomath.

I ove je godine dodijeljeno priznanje za promicanje gospodarstva i to Nenadu Bakiću, matematičaru, poduzetniku i investitoru, dok je Zlatnu kunu za životno djelo osvojio Franco Palma koji je svoj životni rad posvetio razvoju hrvatskog turizma.

Prisutne je pozdravio i predsjednik HGK Luka Burilović i tom prigodom čestitao svim laureatima Zlatne kune.

- Digitalno doba već je bitno promijenilo našu komunikaciju, poslovanje i živote uopće. Često se u tom kontekstu čuju razna upozorenja pa čak i apokaliptične najave - umjetna inteligencija i roboti preuzet će naše uloge, izgubit ćemo rada mjesta, ali moram reći da se ja s time ne slažem. Istina je da će digitalna transformacija profilirati dobitnike i gubitnike, a na kojoj ćemo se mi strani naći ovisi o nama samima i o našoj sposobnosti za prihvaćanje promjena koje se događaju htjeli mi to ili ne. Na nama je da budemo njihov aktivan kreator, a ne pasivan promatrač - istaknuo je Burilović

Također je dodao kako sami zajedno morao odlučiti želimo li biti gubitnici digitalne transformacije ili želimo postati centar inovacija i novih tehnologija.

Premijer Andrej Plenković čestitao je dobitnicima te poručio okupljenima da će Vlada nastaviti sa svim mjerama i zakonskim prijedlozima koji će pomoći hrvatskom gospodarstvu, raditi na stabilnom zakonodavnom okviru i na predvidljivom fiskalnom okviru.

- Čestitam svim dobitnicima, a posebice dobitniku nagrade za životno djelo koje je zaista priznanje za cijeli životni rad u sveukupnoj karijeri. Ovakve prigode su trenutak kada treba kazati da gospodarstvenici i poduzetnici pokazuju izvrsnost, predanost i ambicioznost u svom poslovanju i time ostvaruju sjajne rezultate i za svoje kompanije i za cijelo društvo, ali i za zemlju u cjelini - poručio je premijer.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović također je čestitala svim dobitnicima i poručila kako samo zajedničkim snagama i ovakvom izvrsnošću možemo graditi bolju i uspješnu Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:51