Novo priznanje

Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za poslovni turizam u 2018. godini

AUTOR:

  • Matea Grbac

OBJAVLJENO:

20.3.2019. u 14:49

AUTOR:

  • Matea Grbac

OBJAVLJENO:

20.3.2019. u 14:49

Rovinj, 280312.
Rovinj, jedan od najljepsih primorskih gradova.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX

Rovinj

Britanski magazin, Business Destination Hrvatsku je proglasio najboljom destinacijom poslovnog turizma u 2018. godini na razini Europe, stoji u priopćenju HTZ-a, U sklopu ove dodjela, uručene su i nagrade za najbolje hotele, zračne luke, aviokompanije, objekte i usluge koje su dio vrhunske ponude u industriji poslovnih putovanja.

- Ova je nagrada za nas još i važnija jer nominacije i izbor pobjednika provodi uredništvo časopisa zajedno s brojnim čitateljima i korisnicima poslovnih usluga diljem svijeta. Naime, poslovni turizam predstavlja važan turistički proizvod jer individualni i grupni poslovni gosti čine stabilan izvor potražnje koja je, ovisno o trendovima, najizraženija u razdobljima pred i posezone. Također, istraživanja među hotelijerima pokazuju da poslovni gosti čine 10 do 15 posto udjela svih hotelskih gostiju - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić.

Inače, Business Destinations je putnički časopis i internetski portal namijenjen poslovnim putnicima, kao i svim djelatnicima koji rade u industriji poslovnih putovanja. Pokriva širok raspon tema od ekskluzivnih hotela, odmarališta i konferencijskih destinacija do luksuznih proizvoda i usluga.