Popularna predsjednica

Hrvatska nikada popularnija na internetu, predsjednica države je ipak najveći hit na webu

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

16.7.2018. u 12:11

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

16.7.2018. u 12:11

Moskva, Rusija, 150718. Stadion Luznjiki. FIFA Worl cup Russia 2018. Nogometna utakmica finala svjetskog prvenstva Rusija 2018, Francuska - Hrvatska. Na fotografiji: Emmanuel Macron, Kolinda Grabar Kitarovic, Luka Modric.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / Hanza Media

Emmanuel Macron, Kolinda Grabar Kitarović, Luka Modrić

Hrvatska je u popularnosti na internetu u nedjelju navečer opet srušila rekord. Naime, pojam Hrvatska (“croatia”) je neposredno nakon utakmice finala SP-a u nogometu bio spomenut točno 258.326 puta, prema podacima Mediatoolkita, alata koji prati popularnost pojmova na internetu u realnom vremenu.

Do sada je Hrvatska bila najviše spomenuta na internetu nakon što se uspješno plasirala u finale, no tijekom jučerašnjeg finala Hrvatska je bila 30 posto popularnija. Međutim, neočekivano je da glavne zvijezde večeri nisu bili naši nogometaši, već naša predsjednica.

Od svih vijesti koje su tijekom jučerašnjeg dana bile objavljene o našoj nogometnoj reprezentaciji, čak 25 posto više vijesti objavljeno je o Kolindi Grabar-Kitarović. Najviše pažnje stranih medija privukla je slika pokisnute predsjednice okružene državnim dužnosnicima s kišobranima.

Valja napomenuti i da je čak 80 posto jučerašnjeg internetskog sadržaja vezanog uz Kolindu Grabar-Kitarović bilo u pozitivnoj konotaciji, iz čega bismo mogli zaključiti da se njezina spontanost očito svidjela većini čitatelja na internetu.