Kamate 2,99 posto

HPB građanima od danas nudi kredite za obnovu stambenih zgrada oštećenih u potresu

Krediti su namijenjeni za obnovu i sve vrste radova na stambenim zgradama oštećenim u potresu
 Darko Tomaš / CROPIX

Hrvatska poštanska banka od danas kreće s kreditima za obnovu stambenih zgrada oštećenih potresom. Kako bi omogućila povoljnu i što je moguće bržu obnovu nakon potresa koji je u ožujku pogodio Zagreb i okolicu, Banka će financirati sve radove na zajedničkim dijelovima stambenih zgrada uz fiksnu kamatnu stopu od 2,99% (EKS 3,03%), na rok do 10 godina.

Banka ne naplaćuje naknadu za obradu zahtjeva, a odobrene kredite je potrebno iskoristiti u razdoblju od 12 mjeseci. Ovi namjenski krediti otplaćuju se u mjesečnim anuitetima iz sredstava zajedničke pričuve zgrade.

Krediti su namijenjeni za obnovu i sve vrste radova na stambenim zgradama oštećenim u potresu, sve hitne intervencije i sanaciju štete, energetsku obnovu te nabavu potrebne opreme i uređaja. Iz sredstava kredita omogućena je i otplata ranije realiziranih kredita za stambene zgrade oštećene potresom u HPB-u ili drugim bankama kao i refundacija prethodno uloženih vlastitih sredstava upravitelja zgrada odnosno suvlasnika za otklanjanje štete na zgradi unatrag 12 mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:52