Priznanje

Hotelu Villa Dubrovnik dodijeljen međunarodni certifikat Green Globe

Ovaj certifikat je dobiven  iz razloga što  Villa Dubrovnik uvela  brojne prakse u svrhu očuvanja energije i smanjenja negativnog utjecaja na okoliš
 Doğuş grupa

Boutique hotelu Villi Dubrovnik, koji je u vlasništvu Doğuş grupe, dodijeljen je prestižni certifikat za okoliš Green Globe, za unaprjeđenje ekološke prakse. Riječ je o međunarodno priznatom certifikatu koji danas posjeduje preko 500 članova u više od 100 zemalja diljem svijeta, a dodjeljuje se kompanijama koje koriste tehnološke inovacije kako bi učinkovito upravljali potrošnjom energije i osigurali što manje utjecaja na okoliš. Green Globe obuhvaća strukturiranu procjenu performansi održivosti u poslovanju, uključuje 44 glavna kriterija podržana s više od 380 pokazatelja usklađenosti, a cjelokupni standard se pregledava i ažurira dva puta u kalendarskoj godini.

Ovaj certifikat je dobiven iz razloga što Villa Dubrovnik uvela brojne prakse u svrhu očuvanja energije i smanjenja negativnog utjecaja na okoliš, poput kontinuirane evaluacije i smanjenog korištenja vode, električne energije, papira i drugih resursa, kao i poticanju korištenja recikliranih materijala te primarnom korištenju onih kemijskih proizvoda koji ne štete okolišu. Uz to, Villa Dubrovnik značajno je usmjerena na promoviranje i razvoj kulture ekološke osviještenosti svojih gostiju, ali i lokalne zajednice u kojoj djeluje, što kroz smjernice poželjnog ponašanja prema okolišu, ali i kroz održavanje radionica i edukacija za goste i lokalnu zajednicu.

„Učinkovito upravljanje energijom u skladu je vizijom poslovanja Ville Dubrovnik te smo kontinuirano fokusirani na primjenu najboljih praksi i uvažavanje načela energetske učinkovitosti. Green Globe certifikat još je jedna potvrda da poslujemo po ekološki održivim principima, a istim putem nastavit ćemo i u budućnosti. Uistinu smo ponosni jer je i motiv da našim gostima i dalje nastavimo pružati najvišu razinu kvalitete smještaja i usluga“, izjavila je Mirna Stražičić Lončar, direktorica hotela Villa Dubrovnik.

Doğuş grupa

Green Globe sistem certificiranja danas uključuje hotelijere, avio kompanije, rent a car kompanije, turoperatore, putničke agencije i urede, a Green Globe logotip prepoznat je u cijelom cvijetu kao međunarodni simbol za zaštitu i unapređenje okoliša, kojeg priznaju i subjekti turističke industrije te šira javnost.

Hotel Villa Dubrovnik ima 56 rezidencija s prekrasnim pogledom na otok Lokrum i dubrovačke zidine. Hotel je 2016. godine u akciji Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, proglašen najboljim jedinstvenim luksuznim hotelom i najboljim luksuznim hotelom u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:43