Sve manje vremena

Horvat: 'S Upravom Uljanika razmotrit ćemo novi plan restrukturiranja'

U srpnju je Europska komisija na prethodni plan restrukturiranja dala 75 primjedbi
Darko Horvat
 Marko Todorov / Hanza Media

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u utorak da će s Upravom Uljanika d.d., koja je stigla u Ministarstvo, razmotriti novi plan restrukturiranja grupe.

"Nakon dva tjedna, danas je došla Uprava Uljanika d.d., s kojom ćemo razmotriti novi model ili novi plan restrukturiranja, izjavio je Horvat uoči sastanka u Ministarstvu. "Kakav je ustvari taj program i u kojoj formi će ga Uprava predstaviti vidjet ćemo u idućih sat i pol", dodao je ministar.

U subotu je Horvat izvijestio da je plan restrukturiranja Uljanika zaprimljen te kako će u utorak, nakon sastanka s upravom, imati više konkretnih informacija.

"Nacrt tog plana stigao je na analizu Ministarstvu gospodarstva. Mi ćemo na te brojke, nakon kratke analize, vrlo brzo u utorak odgovoriti. U utorak je Uprava pozvana na kratki sastanak u Ministarstvo gospodarstva i nakon tog sastanka u utorak poslijepodne dat ću vam sve potrebne relevantne informacije kako s tim programom dalje i s kojim partnerom ući u ozbiljne konkretne razgovore", rekao je Horvat prilikom akcije "Kavica s građanima".

U srpnju je Europska komisija na prethodni plan restrukturiranja, koji je izradila stara uprava, dala 75 primjedbi. Novi plan restrukturiranja napravila je nova Uprava na čelu s Emilom Bulićem.

Po Horvatovim, za restrukturiranje Uljanika, u čijem sastavu su pulsko i riječko brodogradilište, zainteresirane su dvije europske grupacije – ukrajinska Smart Holding grupa te talijanski Fincantieri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:00