Čeka se potvrda

Hoće li se na čelo 3. maja vratiti čovjek kojeg je Uljanik maknuo s pozicije?

Vijest o Kučanu još nije službena s obzirom da njegovo imenovanje mora potvrditi i Trgovački sud
Edi Kučan, Mirna Kalajzić i Johan Markstorm
 Tea Cimas / CROPIX

Desetak dana prije novog stečajnog ročišta, vodstvo potonulog 3. maja trebao bi preuzeti Edi Kučan, bivši direktor riječkog brodogradilišta kojeg je Uljanikova uprava makla s te pozicije ubrzo nakon preuzimanja riječkih navoza i na njegovo mjesto postavila Zdravka Pliška, čije je ime na popisu osumnjičenika riječkog PNUSKOK-a.

Kako navodi Novi List, vijest o novom vodećem čovjeku još nije službena s obzirom da njegovo imenovanje mora potvrditi i Trgovački sud u Rijeci, a Kučanov cijeli slučaj nije želio komentirati.

S uhićenjem i pokretanjem istrage protiv bivših čelnih ljudi Uljanika i 3. maja, riječki škver zatekao se u situaciji da je potpuno obezglavljen. Bivši direktor Maksimilian Percan, kao što je poznato, radi društvo svojim nekadašnjim šefovima iz Pule, Veljku Grpcu i Marinku Brgiću, dok je treći Uljanikov član u Nadzornom odboru 3. maja, Elvis Pahljina, podnio ostavku i pušten je da se brani sa slobode. U ovom trenutku to znači da nema tko donositi odluke u 3. maju jer je i Nadzorni odbor spao na dva člana, pa će se direktora, odnosno Kučana sudski imenovati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:00