Loša banka

Heta počela čišćenje u Sloveniji, prodaju loše kredite i nekretnine vrijedne 660 mil. eura

U današnjem pozivu potencijalni kupci pozvani su da u mjesec dana iskažu interes
Logo posrnule austrijske banke Hypo Alpe Adria
 Heinz-Peter Bader / REUTERS

Austrijska "loša banka" Heta započela je u četvrtak postupak prodaje svoje imovine u Sloveniji procijenjene na 661 milijun eura, od čega većinu čine kreditna potraživanja.

Riječ je o bruto portfelju Hetinih slovenskih podružnica koji čine operativni i loši kreditni plasmani u vrijednosti 551 milijuna eura, a ostatak od 110 milijuna eura čine nekretnine.

U javnom pozivu za iskazivanje interesa objavljenom u četvrtak u medijima i na Hetinim internetskim stranicama, zainteresirani potencijalni kupci su pozvani da do 14. prosinca iskažu interes za kupnju 100 posto dionica Hetinih tvrtki i podružnica u Sloveniji.

Prodaju se kreditni i lizing portfelji nominalne vrijednosti 551 milijuna eura, od čega je za 386 milijuna eura loših i 166 milijuna operativnih kredita, te portfelj raznih nekretnina čiju ukupnu vrijednost sadašnji vlasnik procjenjuje na 110 milijuna eura.

Heta je "loša banka" posrnule Hypo Alpe Adria grupe koju je Austrija nacionalizirala i koja sada kao vlasnik preko Hete raspolaže njenom imovinom.

Prema planu likvidacije imovine skupine Heta iz lipnja ove godine, monetizacija imovine trebala bi se završiti do kraja 2020. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:40