Uvjetno dopuštenje

HAKOM dao zeleno svjetlo za HT-ovo preuzimanje EvoTV-a

AUTOR:

OBJAVLJENO:

27.2.2019. u 13:57

AUTOR:

OBJAVLJENO:

27.2.2019. u 13:57

Zagreb, 290415. U Sky Office Toweru odrzana Glavna skupstina dionicara Hrvatskog telekoma, na kojoj je uz ostalo odlucivano i o prijedlogu za isplatu dividende.
Na fotografiji: logo Telekoma na zgradi Sky Office Tower.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matić / Hanza Media

Sky Office Tower, logo HT-a

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) u srijedu je uvjetno dopuštenom ocijenilo HT-ovo preuzimanje HP Produkcije, pružatelja usluge evotv-a, doznaje se iz HAKOM-a. 

Vijeće HAKOM-a je, naime, danas donijelo odluku o zajedničkoj prijavi koncentracije Hrvatskog Telekoma (HT) i HP- Hrvatske pošte u vidu stjecanja 100-postotnog udjela HT-a u temeljnom kapitalu društva HP Produkcija.

"Donesena je odluka kojom je koncentracija ocijenjena kao uvjetno dopuštena, uz obvezu poštivanja određenih mjera kojima se nastoje otkloniti potencijalni štetni učinci. Mjere idu u pravcu zaštite usluge i njenog opstanka na tržištu, što je u interesu krajnjih korisnika te u pravcu onemogućavanja davanja popusta na Evo Tv uslugu kada se ona prodaje u paketu s uslugom pristupa internetu, čime se štiti tržišno natjecanje", kažu u HAKOM-u.

HT je krajem studenoga prošle godine objavilo da je s Hrvatskom poštom potpisao ugovor o kupnji 100-postotnog udjela u društvu HP Produkcija, pružatelju usluge evotv, napominjući da zaključenje te transakcije ovisi o regulatornim odobrenjima.

Vijeće HAKOM-a je početkom siječnja ove godine donijelo privremeno rješenje u kojem je ocijenilo da bi koncentracija HT-a i HP Produkcije "moglo imati značajan učinak na tržišno natjecanje na mjerodavnom tržištu", a sredinom siječnja je HAKOM objavio i javni poziv za dostavu mišljenja i komentara na zajedničku prijavu koncentracije HT-a i HP-a.

Iz HT-a su tada, reagirajući na špekulacije u medijima o privremenom rješenju HAKOM-a da se akvizicija evotv usluge ne može dovršiti prije nego što se ispitaju sve okolnosti, poručili da su procesne aktivnosti regulatora još uvijek u tijeku.

"Sastavni dio ovog procesa je, dakle, pribavljanje odobrenja HAKOM-a i nije neobično da postupak odobravanja traje i dulje od 30 dana. Sam proces se sastoji od ispitivanja niza okolnosti i činjenica i HT u njemu aktivno sudjeluje dostavljanjem informacija i dokaza", naveli su tada iz HT-a.