Koncern

Grupi šalju dopis sa dvije glavne točke: Dobavljači od Fortenove traže objašnjenje o dugu

AUTOR:

OBJAVLJENO:

4.7.2019. u 14:33

AUTOR:

OBJAVLJENO:

4.7.2019. u 14:33

Zagreb, 200518.
Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Perusko i njegova zamjenica Irena Weber dali su izjavu za medije u sjedistu Agrokora.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX

Fabris Peruško i Irena Weber

Udruga dobavljača Agrokora održala je jučer dvosatni sastanak kao pripremu za sastanak Vijeća vjerovnika koji se održava danas, a odlučeno je, neslužbeno doznajemo, da se Fortenova grupi pošalje dopis s dvije glavne točke.

U prvoj točki traži se objašnjenje u vezi s (ne)plaćanjem graničnog duga jer je Udruga dobavljača prvo dobila službenu informaciju da trenutačno na računu vlasničke kompanije Fortenova Group TopCo B.V. u Nizozemskoj nema novca za isplatu graničnog duga, da bi potom Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe, ustvrdio da ima dovoljno novca na računu Fortenova grupe u Hrvatskoj.

Stoga dobavljači traže da im se objasni o čemu je riječ. U drugoj točki dopisa dobavljači traže objašnjenje zbog čega je Fortenova grupa pokrenula redefiniranje ugovora o komercijalnim uvjetima poslovanja s dobavljačima za 2019., iako su ti ugovori prethodno već potpisani i ugovoreni.