Pusta obećanja

Grad u BiH postao je prvak u projektima koji ostaju nedovršeni

Zenica je između ostalog dobila i idejni projekt izgradnje Gradske vijećnice
Budući izgled poslovne zone Zenica - jug
 YouTube

Prije nekoliko dana predstavnici arapske kompanije Al Rasiyat u susjednoj Bosni i Hercegovini predstavili su projekt izgradnje trgovačkog centra i rekreacijskog kompleksa u poslovnoj zoni Zenica-jug.

Riječ je o višemilijunskoj investiciji koja bi se trebala realizirati u narednih sedam godina. U sklopu projekta gradonačelnik Fuad Kasumović najavio je i 2.000 novih radnih mjesta, a u sklopu videa putem kojeg je predstavljen novi projekt vidljivo je kako bi se u budućnosti na ovom području osim trgovačkog centra i rekreacijskog kompleksa trebali naći i stanovi, parkovi, džamije kao i žičara.

Međutim, kako navodi klix.ba, izborna godina u toj zemlji uvijek donese nove investicijske projekte i ulaganja koja se na kraju nikada ne završe.

Primjer tomu je i ovogodišnji projekt cjelokupne poslovne zone Zenica-jug koji je trebao u potpunosti promijeniti taj kraj, ali on još uvijek nije započeo s radom. Slična slika je i s projektom rekonstrukcije Bilin Polja, vodenog parka na bazenima u Zenici, ragbi terenima, akademije NK Čelik kao i izletišta Bistričak.

Zenica je između ostalog dobila i idejni projekt izgradnje Gradske vijećnice koja bi se trebala nalaziti u blizini gradske uprave od kojeg su prošle već dvije godine kada je gradonačelnik Kasumović rekao da će implementacija idejnog projekta uslijediti vrlo brzo, jer postoje zainteresirani partneri koji bi uložili kroz javno-privatno partnerstvo.

Koliko će ovi projekti biti uspješni i kada će biti dovršeni, izgleda da će pokazati jedino vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 23:11