Stiže već ovo ljeto?

Gari Cappelli: Projekt Cro kartice kojom će radnici plaćati turistički smještaj nije mrtav

AUTOR:

OBJAVLJENO:

15.4.2019. u 11:42

AUTOR:

OBJAVLJENO:

15.4.2019. u 11:42

Pula, 310713.
Nastavak lijepog i toplog vremena uz nesto sjeverozapadnog vjetra izmamilo je Puljane i turiste na gradsku plazu Ambrela. Lagani valovi zapljuskuju plazu a u tome uzivaju posebno djeca. Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX

plaža Ambrela u Puli

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je u ponedjeljak uoči sjednice Vlade kako projekt "Cro kartice", u sklopu kojega bi poslodavci radnicima uplaćivali iznos koji bi oni mogli koristiti za plaćanje smještaja i ostalih turističkih usluga u Hrvatskoj, nije mrtav, već se razrađuje njegova realizacija. Poslodavci bi, kaže Cappelli, u sklopu projekta radnicima uplatili iznos "negdje u visini oko 2.500 kuna", koje bi kao nagradu davali svojim djelatnicima.

- Možda stignemo još u predsezoni, a u najgorem slučaju na jesen bismo napravili probu od tjedan dana da vidimo kakav je interes - rekao je Cappelli.

Upitan znače li njegove najave da projekt nije propao, odgovorio je kako nije, samo nije još određeno kako će se zvati: Cro kartica, Tjedan hrvatske ponude ili slično.

- U svakom slučaju, taj tjedan će ići, to imamo pripremljeno, a poanta je da poslodavci dobiju dio novca neoporezovano kao što sada imaju 7.500 kuna te da eventualno dodamo 2.500 kuna i da to bude dodatna nagrada, ali da se troši u Hrvatskoj - rekao je Cappelli.