''Krajnje mjere''

Francuska je zaplijenila Ryanairov zrakoplov zbog naplate nezakonitih subvencija

Zrakoplov je zaplijenjen u četvrtak navečer nakon što se u njega već ukrcalo 149 putnika
Zrakoplov Ryanaira
 Vlado Kos / CROPIX

Francuska je zaplijenila zrakoplov Ryanaira u zračnoj luci u Bordeauxu radi naplate nezakonitih državnih potpora koje su francuske zračne luke omogućile tom irskom diskontnom zračnom prijevozniku, objavile su u petak francuske vlasti za zrakoplovstvo.

Zrakoplov je zaplijenjen u četvrtak navečer nakon što se u njega već ukrcalo 149 putnika na letu za London, izvijestila je zračna luka u Bordeauxu. Putnici su sljedećim Ryanairovim letom stigli na ciljano odredište, ali s pet sati zakašnjenja, objavila je francuska uprava za civilno zrakoplovstvo.

U upravi su izrazili žaljenje što su bili prisiljeni posegnuti za "krajnjom mjerom" zapljene zrakoplova, obrazlažući taj potez višekratnim bezuspješnim pokušajima naplate subvencija od Ryanaira, dodaje se u priopćenju.

Prema odluci Europske komisije iz 2014. godine, Ryanair je trebao vratiti 858 tisuća eura vezano za rabate i marketinške aranžmane koje im je omogućila zračna luka u Angoulemeu. EU je paralelno naredio francuskim vlastima da traže povrat novca od Ryanaira i Transavije iz sastava Air France-KLM-a koji su dobili od zračnih luka u Nimesu i Pau Pyrénéesu.

U Ryanairu nisu odmah bili dostupni za komentar informacije o zapljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:06