Skupocjene kante

FOTO Građani hrvatske metropole za nove kante za smeće izdvojit će vrtoglavu sumu

Za razliku od skupocjenih kanti tvrtke Kova d.o.o. za koje su se gradske vlasti odlučile, Zrinjevac svoje nudi za upola nižu cijenu
Milan Bandić i nove kante za smeće
 Facebook/ Cropix

Za nabavu 14.000 novih kanti za smeće građani hrvatske metropole izdvojit će gotovo 52,5 milijuna kuna.

Naime, kako navodi RTL, riječ je o crnim kantama s grbom koje će biti postavljene diljem Zagreba. Iako nije sporna činjenica da je potrebno obnoviti komunalnu gradsku opremu, svakako je neobično da su se gradske vlasti odlučile za kupnju kanti čija jedinična cijena iznosi vrtoglavih 3.747 kuna. Posebno je problematična činjenica da se na javni natječaj prijavio tek jedan ponuditelj - Kova d.o.o.

Za razliku od skupocjenih kanti tvrtke Kova d.o.o. za koje su se gradske vlasti odlučile, Zrinjevac svoje nudi za upola nižu cijenu. Tako, primjerice, slične kante ove poznate zagrebačke tvrtke koštaju 1.500 kuna po komadu.

O čemu se zapravo radi i zašto je došlo do nabave upravo ovih kanti iz Grada nisu htjeli komentirati.

Facebook: Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba
Nova kanta za otpatke

Inače, tvrtka Kova d.o.o. iz Mraclina nedaleko od Velike Gorice zapošljava 55 radnika. Bavi se proizvodnjom i prodajom opreme za zaštitu okoliša opreme za dječja igrališta, urbane opreme, čeličnih konstrukcija za auto industriju, te stambenih kontejnera i kioska, a osim u Hrvatskoj, svoje proizvode izvoze i u susjednu Bosnu i Hercegovinu te Srbiju.

Facebook: Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba
Nova kanta za otpatke

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:12