Promjene

Ford namjerava prestati proizvoditi neke modele, otkaz dobiva 24.000 radnika?

AUTOR:

OBJAVLJENO:

3.9.2018. u 13:40

AUTOR:

OBJAVLJENO:

3.9.2018. u 13:40

, Image: 281207267, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Eye Ubiquitous
Profimedia, Eye Ubiquitous

Ilustracija, tvornica Forda

Američki proizvođač automobila Ford Motor Co prestat će proizvoditi pojedine modele automobila u sklopu planiranog restrukturiranja poslovanja, izjavili su izvori za The Times.

Ford će prestati proizvoditi modele Mondeo, Galaxy i S-Max i fokusirati se na unosnija sportska vozila, izvijestio je The Times. Također planiraju smanjiti broj ovlaštenih distributera.

U srpnju je glavni izvršni direktor Forda Jim Hackett izjavio da namjeravaju potrošiti 11 milijardi dolara na restrukturiranje poslovanja u Europi.

Fordov europski ogranak zaključio je drugo tromjesečje s gubitkom od 73 milijuna dolara, a dodatne probleme zadaje im i Brexit, piše londonski list.

Analitičari Morgan Stanleya procjenjuju da bi Ford mogao otpustiti čak 12 posto od ukupno nešto više od 200.000 svojih radnika (24.000 radnika) i da će otkazi u velikoj mjeri biti koncentrirani u Europi.

The Times pak piše da će priprema restrukturiranja potrajati nekoliko mjeseci i da bi mogla rezultirati formiranjem zajedničkog ulaganja s partnerom u koje bi Ford uključio europski ogranak.