Slavni i bogati

Forbesova lista najplaćenijih: 100 slavnih osoba koje su najviše zaradile protekle godine

AUTOR:

 • Novac.hr

OBJAVLJENO:

7.8.2018. u 12:38

AUTOR:

 • Novac.hr

OBJAVLJENO:

7.8.2018. u 12:38

Director George Clooney and his wife Amal attend the premiere for
Mario Anzuoni / REUTERS

Amal i George Clooney

Forbes je napravio listu sto slavnih osoba koje su u proteklih godinu dana (1.lipanj 2017. - 1.lipanj 2018.) najviše zaradile prije nego što su platile troškove svojih menadžera i odvjetnika.

Tako su sto svjetskih zabavljača u 12 mjeseci ukupno zaradili 6,3 milijarde dolara, što je 22 posto više nego godinu dana ranije. Osim toga, čak 11 zvijezda prešlo je granicu od sto milijuna dolara, što je duplo više nego prošle dvije godine zajedno. To nas dovodi do zaključka da se ove godine posebno isplatilo biti slavnim.

Ovo je 20. godina zaredom da Forbes radi listu najplaćenijih sportaša, glumaca, pjevača, bendova i ostalih slavnih osoba, a na ovogodišnjoj listi našle su se slavne osobe iz 17 zemalja (među njima nije Hrvatska, naravno).

Već drugi put na vrhu je zasjao boksač Floyd “Money” Mayweather sa svojih 285 milijuna dolara zarade do koje je došao prošlogodišnjom borbom s Conorom McGregorom (koja je trajala oko pola sata). Uz Moneya, bilo je nekoliko osoba koje su se više puta našle na prvom mjestu ove liste. George Lucas je, primjerice, četiri puta imao najveću zaradu u godinu dana, a Oprah Winfrey čak pet.

 

Nadalje, na drugom se mjestu našao glumac George Clooney koji svojih 239 milijuna dolara nije uprihodio glumom, već prodajom kompanije Casamigos koja se bavi proizvodnjom tekile. Visoko treće mjesto pripalo je 20-godišnjoj Kylie Jenner, koja je najmlađa osoba na listi, a vjeruje se da će do kraja godine uzeti titulu najmlađe self-made milijarderke. Ona je od lipnja 2017. zaradila 166,5 milijuna dolara čemu je uvelike pomoglo njeno kozmetičko carstvo Kylie Cosmetics. Četvrto mjesto zauzima još jedna žena, Judy Sheindlin, poznata kao Judge Judy, odnosno sutkinja Judy, sa 147 milijuna dolara, od kojih je najveći dio uprihodila prodajom svoje sto milijuna vrijedne knjižnice. Inače, na listi sto slavnih osoba koje su prošle godine najviše zaradile nalazi se samo 14 žena, a među njima su, osim već navedenih, i Ellen DeGeneres, Katy Perry, Taylor Swift, Kim Kardashian West, Beyonce i J.K. Rowling. Peto mjesto na listi zauzeo je Dwayne “The Rock” Johnson sa 124 milijuna dolara zahvaljujući blockbusterima koje snima (poput nedavno izašlog Skyscrapera).

 

Punu listu možete vidjeti ovdje, a u nastavku slijedi prvih deset osoba s ovogodišnje liste slavnih osoba koje su od lipnja 2017. do lipnja 2018. najviše zaradile.

 1. Floyd Mayweather, 285 milijuna dolara
 2. George Clooney, 239 milijuna dolara
 3. Kylie Jenner, 166,5 milijuna dolara
 4. Judy Sheindlin, 147 milijuna dolara
 5. Dwayne Johnson, 124 milijuna dolara
 6. U2, 118 milijuna dolara
 7. Coldplay, 115,5 milijuna dolara
 8. Lionel Messi, 111 milijuna dolara
 9. Ed Sheeran, 110 milijuna dolara
 10. Cristiano Ronaldo, 108 milijuna dolara