Jubilej začina

Feštom u vlaku Vegeta proslavila 60. rođendan, stigla je i jaka delegacija iz Vlade

Čestitku najprepoznatljivijoj hrvatskoj robnoj marki uputio je i premijer Andrej Plenković
Feštom u vlaku Vegeta proslavila 60. rođendan
 PR

Podravka je u ponedjeljak navečer uz brojne uzvanike, među kojima je bio i hrvatski premijer Andrej Plenković, proslavila veliki 60. rođendan svog najpoznatijeg proizvoda - Vegete.

Hrvatski fenomen

Svoje goste Podravka je ovom prigodom povela na putovanje kroz šest desetljeća bogate Vegetine povijesti u posebno uređenom vlaku od Zagreba do Koprivnice. Svaki od četiri vagona prikazao je dio povijesti i razvoja proizvoda koji je postao ne samo najuspješniji hrvatski izvozni proizvod nego i fenomen koji je osvojio svijet. Uz prigodna jela Podravkinih promotora kulinarstva, gosti su se ovom prilikom družili i s legendarnim Stevom Karapandžom, zaštitnim licem Podravkine kultne emisije “Male tajne velikih majstora kuhinje”.

PR
Feštom u vlaku Vegeta proslavila 60. rođendan

Kao jedan od najvećih hrvatskih brendova, Vegeta se prodaje u više od 50 zemalja svijeta i prodajom u inozemstvu ostvaruje više od 60 posto svojih prihoda. Nakon dolaska vlaka u Koprivnicu te povratak u 1959. godinu kada je sve počelo, u slavljeničkoj atmosferi protekao je i posjet staroj Tvornici juha i Vegete, odakle je Vegeta krenula u osvajanje svijeta.

PR
Predsjednik Uprave Podravke, Marin Pucar

- Na ovome mjestu prije točno šest desetljeća na svoj je put krenula najprepoznatljivija hrvatska marka. Tijekom 60 godina Vegeta je postala neizostavan dio kuhinja na pet kontinenata, u više od 50 zemalja diljem svijeta. Vegeta svake godine hrvatskom gospodarstvu generira više od pola milijarde kuna novostvorene vrijednosti te zahvaljujući njezinim rezultatima stvarali smo i razvijamo cijelu Podravku. Stoga ovim prigodnim Vegetinim 60. rođendanom želimo odati priznanje profesorici Zlati Bartl, njezinu timu i generacijama podravkaša koji su svojim znanjem, marljivošću i ljubavlju punih šest desetljeća izgrađivali ovaj planetarni uspjeh - rekao je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar i dodao kako se Vegeta s punim pravom nalazi uz bok hrvatskim sportašima i prelijepoj hrvatskoj obali kao dio nacionalnog imidža poznatog cijelom svijetu.

Dio života

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je podravkašima na prvih 60 godina Vegete te istaknuo da je ona, osim što je dio Podravkina identiteta, dio svakodnevnog života svih nas.

PR
Podravka je na 60. rođendan, uz brojne uzvanike, pozvala i premijera Andreja Plenkovića

- Kompaniji želim puno uspjeha, čime će i dalje pridonositi brendiranju Hrvatske i hrvatskom identitetu na inozemnim tržištima. Čestitam vam na svemu što činite za hrvatsko gospodarstvo, osobito za hrvatski izvoz - naglasio je premijer Plenković.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković također je čestitao Vegeti i Podravki te je dodao da je Podravka ponos ne samo Koprivnice i Koprivničanaca nego i cijelog hrvatskoga gospodarstva.

- Podravka se prilagođava globalnim trendovima, a uz to je i inovativna kompanija. Iako ovaj dio Hrvatske nije u prvom planu, pokazali ste da se može izrasti u velikog igrača, i na globalnom tržištu - rekao je šef Sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:21