Odlične brojke

Elon Musk najavio je novo rušenje kvartalnog rekorda: Samo nas jedna stvar može zaustaviti

Musk je istaknuo kako jedina prepreka pri ostvarenju rekordne brojke može biti logistički dio isporuke
Radnici u tvornici Tesla
 Noah Berger / REUTERS

Američki gigant električnih vozila Tesla bliži se postavljanju novog kvartalnog rekorda isporučenih automobila, poručio je izvršni direktor kompanije Elon Musk.

U svom mailu zaposlenicima poznati milijarder istaknuo je kako im jedina prepreka pri ostvarenju rekordne brojke može biti logistički dio isporuke.

- Već i sada imamo dovoljan broj narudžbi za postavljanje novog rekorda. Logistika i konačna dostava vozila novim vlasnicima od iznimne su važnosti za ostvarivanje zacrtane brojke kao i pronalaženje rješenja za isporuku vozila koja su naručena na samom kraju tromjesečja - istaknuo je Musk.

Inače, zadnju rekordnu isporuku tvrtka je ostvarila u četvrtom kvartalu prošle godine kada su isporučili čak 90.700 vozila.

Kako navodi Business Insider, u prvom ovogodišnjem kvartalu broj isporučenih vozila bio je iznimno nizak, što je kod analitičara otvorilo pitanje generalne potražnje za električnim automobilima. Unatoč lošim prognozama stručnjaka, iz kompanije poručuju kako se tu ne radi o padu potražnje već o logističkim problemima s kojima se susreću pogotovo u međunarodnoj isporuci.

Naime, čak i ako kompanija ne obori vlastiti rekord od prošle godine njihov ponovni rast broja isporučenih automobila svakako bi mogao dovesti do ponovnog rasta profitabilnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:24