Obustavljeni radovi

Dizalica stala, a radnika ni na vidiku: gdje je zapeo nastavak gradnje najvećeg nebodera?

Entuzijastično su najavljivali nastavak izgradnje najvećeg nebodera u Hrvatskoj
Neboder u Splitu
 Ante Čizmić / Hanza Media

Prije dva mjeseca bilo je entuzijastično najavljeno da će se ipak graditi najveći neboder u Hrvatskoj do postojećeg u kojemu je središnjica Splitske banke. Najavilo se i da će u njemu biti Marriot hotel, kako prenosi Slobodna Dalmacija. Nedugo zatim radovi su započeli, ali vrlo stidljivo. Da bi zatim – stali.

Zapravo, nije izvedena ni jedna etaža. Što je prilično sporo, sjetimo li se da je susjedni neboder napredovao za naše prilike vrlo brzo, izvođač "Tehnika" znao je izgraditi po jednu etažnu konstrukciju za tjedan dana. Pokušali smo doznati gdje je zapeo nastavak gradnje “najvećeg nebodera” za koji je, podsjetimo, Grad izdao izmjenu građevinske dozvole tek nakon tumačenja koje je dalo Ministarstvo graditeljstva.

- Ljeto će uglavnom proći u izradi novih izvedbenih projekata, ugovaranju opreme, fasada i instalacija. Ukratko, u tijeku je proces prilagodbe cijelog projekta novoj građevinskoj dozvoli. Novi predviđeni termin otvaranja je četvrti kvartal 2019. - kazao nam je Josip Komar, vlasnik firme investitora Westgate Tower.

Već smo pisali kako se izvođač "Tehnika" upisao s potraživanjem od 11,8 milijuna kuna na Westgateov vlasnički list, na lokaciji u Ulici Domovinskoga rata gdje se gradi neboder. Međutim, više nema zabilježbe o toj tražbini. Podsjetimo, "Tehnika" je prošle godine ovim putem tražila da ih se isplati za prethodno obavljene radove. No, prije dva mjeseca je sklopljen aneks ugovora po kojemu će, kako je najavio direktor ovog građevinskog poduzeća Zlatko Sirovec, biti nastavljeni radovi na neboderu, kako prenosi Slobodna Dalmacija.

U "Tehnici" nisu imali komentara, odnosno, rekli su nam da ne znaju kad će početi radovi te da njihov direktor nema što dodati Komarovoj izjavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:28