Odličan početak

Disneyjevi Izbavitelji 2 ruše rekorde, to je najuspješniji start animiranog filma ikada

U dva je dana prikazivanja prikupio 71,5 milijuna dolara i postavio novi rekord na američkim kinoblagajnama
"Incredibles 2" film
 Profimedia, Planet

Pixarov novi animirani film, "Incredibles 2" (u domaćoj inačici Izbavitelji 2) u dva je dana prikazivanja prikupio 71,5 milijuna dolara i postavio novi rekord na američkim kinoblagajnama za najuspješniji kino debi animiranog filma, piše Fortune.

Ostvarena zarada odnosi se na premijeru u četvrtak i kino projekcije u petak, a kako će rezultati od vikenda biti dostupni tek idući tjedan, procjene su da bi se zarada mogla popeti i do 150 milijuna dolara. Time bi "Izbavitelji 2" postavili novi rekord premašujući dosadašnjeg prvaka "Finding Dory" iz 2016. godine sa 135 milijuna dolara vikend zarade.

U medijskom konglomeratu Disney, pod čijim je okriljem i Pixar, zadovoljno trljaju ruke jer nastave li “Incredibles 2” tom putanjom to bi mogao postati njihov četvrti film u sedam mjeseci koji je na domaćim kinoblagajnama držao prvu poziciju, nakon novih Avengersa, novog nastavka Deadpoola i Black Panthera. Pomoglo bi i da se ispere gorak okus neuspješnog filma "Solo: A Star Wars Story" koji je svoje vikend prikazivanje otvorio sa slabih 2,3 milijuna i ukupno zaradio tek 186 milijuna dolara na kino blagajnama.

Garancija uspjeha je i u imenu Johna Lassetera, glavnog kreativnog direktora filma, koji iza sebe već ima brojne animirane uspješnice poput “U potrazi za Nemom” i “Frozen”. Međutim, sudeći po porukama iz Disneyja, “Incredibles 2” mogao bi biti njegov posljednji angažman jer se našao pod optužbama da se neprikladno ponašao, dirao i komentirao svoje kolege.

Nakon prvog nastavak "The Incredibles" iz 2004. godine, opet susrećemo istu obitelji superheroja iz predgrađa, a novi će nastavak, prema procjenama Box Office Mojoa, nadmašiti prethodnika. U tome pomažu i izvrsne kritike, čak 94 posto pozitivnih na Rotten tomatoes.com, koje će sigurno natjerati još više ljudi u kino dvorane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:22