Procurili novi detalji

Direktorica Amazona preminula u bizarnoj nesreći - pod naletom dostavnog kombija Amazona

Amazonovi dostavljači su u zadnje četiri godine imali preko 60 nesreća, od kojih je 13 završilo smrtnim slučajem
Ilustracija, financijska direktorica Amazona Joy Covey i dostavni kombi Amazona
 Profimedia

Bivša financijska direktorica Amazona Joy Covey preminula je nakon sudara s kombijem koji je dostavljao pakete Amazona, prenosi Business Insider.

Prema njima, Covey, 50-godišnja bivša financijska direktorica najvećeg svjetskog online trgovca i majka maloljetnog sina, vozila se biciklom u predgrađu South Baya u San Franciscu 2013. godine, kad je dostavni kombi njezine tvrtke naglo skrenuo i naletio na nju.

"Čuo sam vrisak, a odmah poslije je uslijedio sudar", naveo je u svojem iskazu vozač kombija koji je u to vrijeme bio zaposlen u tvrtki On Track, kao podizvođač za dostavu Amazonovih paketa.

Prethodno se mislio da je Covey preminula u sudaru s dostavnim kombijem i da se radilo o "još jednoj prometnoj nesreći", ali izvještaj medijskog portala BuzzFeed bacio je novo svjetlo na cijelu situaciju informacijom da se radilo o kombiju Amazona. Time je u pitanje dovedena sigurnost Amazonove rastuće mreže dostava koja je u zadnje vrijeme postala sve veći problem.

Naime, Amazonovi dostavljači su u zadnje četiri godine imali preko 60 nesreća, od kojih je 13 završilo smrtnim slučajem ili težom ozljedom, a sve zbog pritiska menadžmenta da se dostave obavljaju brže.

Amazon je u izjavi nove činjenice nazvao „pokušajem da se progura unaprijed zamišljen narativ koji jednostavno nije istinit", naglasivši da im "ništa nam nije važnije od sigurnosti“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:03