Posjet Izraelu

Damir Krstičević: 'Nabavom borbenog aviona otvorit ćemo prilike za hrvatske tvrtke'

Ministar obrane sudjelovao je na konferenciji izraelske obrambene industrije u Tel Avivu
F-16 Barak
 Profimedia, Alamy

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u nedjelju je, tijekom prvog dana posjeta Izraelu, sudjelovao na konferenciji izraelske obrambene industrije u Tel Avivu u organizaciji SIBAT-a, Međunarodne uprave izraelskog Ministarstva obrane za obrambenu suradnju, i tom prigodom predstavio hrvatsku vojnu industriju. Govorio je o strateškoj suradnji Hrvatske i Izraela u kontekstu projekta nabave višenamjenskog borbenog aviona.

Snažna industrija

- Hrvatska ima malu, ali snažnu obrambenu industriju koja je prepoznata na svjetskom tržištu. Pozicioniranje hrvatskih tvrtki dokaz je izvrsnosti hrvatskih proizvoda, što dokazuje i činjenica da su hrvatski vojnici opremljeni hrvatskim proizvodima i naoružanjem. Oružane snage i Ministarstvo obrane snažno podupiru razvoj hrvatske obrambene industrije. Ministarstvo obrane nije samo potrošač, nego i generator razvoja hrvatskih proizvoda. Vjerujem da će se i projektom nabave višenamjenskog borbenog aviona otvoriti poslovne prilike za hrvatske tvrtke - istaknuo je Damir Krstičević. Ovogodišnja SIBAT konferencija posvećena je tematici globalne sigurnosti i obrambene suradnje, na kojoj sudjeluje oko 700 predstavnika izraelske obrambene industrije i izraelskog Ministarstva obrane.

Ministar obrane Krstičević tijekom posjeta Izraelu sastat će se s predsjednikom Države Izrael Reuvenom Rivlinom i s ministrom obrane Države Izrael Avigdorom Liebermanom, s kojima će razgovarati o strateškoj suradnji Hrvatske i Izraela.

Ugovor u rujnu

Ovaj posjet događa se u jeku pregovora Hrvatske i Izraela o ugovoru o nabavi borbenog aviona F-16 Barak. Prema Krstičevićevim najavama, ugovor bi trebao biti potpisan u rujnu.

Prije puta u Izrael Damir Krstičević je obavio i razgovor s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom o poslovno-gospodarskoj suradnji u sklopu projekta nabave višenamjenskog borbenog aviona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:53