Nesretni petak

Crni petak za Amazon: Radnici njemačkog i španjolskog logističkog centra krenuli u štrajk

za razliku od njemačkih kolega, španjolci sa štrajkom nastavljaju i u subotu
Skladište Aamazona u Peterboroughu
 Profimedia, Alamy

Radnici Njemačkog i Španjolskog amazonovog logističkog centra u petak su započeli 24-vero satni štrajk tražeći bolje plaće i 'zdravije' radne uvijete. Kako se čini, najpoznatiji američki šoping blagdan, crni petak, uistinu je postao crni dan za europski Amazon.

Iz Njemačke poslovnice poručili su kako je u štrajk krenulo oko 620 radnika iz dva centra, dok je u Španjolskom štrajku sudjelovalo između 85 i 90 posto zaposlenika. No, za razliku od svojih njemačkih kolega, zaposlenici najvećeg Amazonovog skladišta u Španjolskoj, San Fernando de Henares, najavili su kako će sa štrajkom nastaviti i u subotu.

- Upravo je kaj godine najstresnije poslovno razdoblje za radnike zbog brojnih blagdana i velikog obima posla, no ovo je ujedno i razdoblje kada bi upravo oni trebali biti glavni prioritet poslodavca – istaknuo je Mcehthild Middeke, predstavnik njemačke sindikalne službe Verdia koji je radnike i pozvao na štrajk.

Prema navodima Reutersa, štrajk radnika u ovim zemljama nije previše utjecao na mnogobrojne narudžbe kupaca i rad kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:16