Kompleksna procedura

Ćorić: 'Sredstva za lipanj, odnosno srpanj bit će isplaćena do kraja ovog mjeseca'

Kompleksnija procedura obrade zahtjeva razlog je zašto je ta sredstva potrebno nešto dulje čekati
Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić
 Bruno Konjević / CROPIX

Nakon što je druga Glas poduzetnika upozorila kako potpore za očuvanje radnih mjesta poduzetnicima i obrtnicima nisu isplaćene za srpanj, a nekima još ni za lipanj, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić objasnio je zašto sredstva još nisu isplaćena te kada će sjesti na račun poslodavaca,.

"Sredstva za lipanj, odnosno srpanj bit će isplaćena do kraja ovog mjeseca. Danas sam se čuo s kolegom Aladrovićem i to mi je potvrdio, a zapravo nešto kompleksnija procedura obrade zahtjeva u odnosu na razdoblje u prvoj polovici godine razlog je zašto je ta sredstva potrebno nešto dulje čekati", rekao je Ćorić u razgovoru za RTL Danas.

Komentirao je i najavu poslodavaca koji su najavljuju val otkaza: 'Radna mjesta su u Republici Hrvatskoj obranjena puno bolje od radnih mjesta u najvećoj većini europskih zemalja, to govore i podaci. Vladine mjere će se nastaviti i dalje, mjere potpore gospodarstvu za sektore koji će ostati ugroženi. Ovisit će to sigurno dobrim dijelom i o intenzitetu gospodarske krize'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:57