Razvoj poduzetništva

Ćorić: 'Poticanjem projekata energetske učinkovitosti smanjuju se troškovi poslovanja'

'Troškovi električne energije u protekle su nam četiri godine porasli više od 30 posto', upozorio je Marinko Došen
Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike
 Press

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, kao i Vlada u cjelini, nastavit će smanjivati parafiskalne namete i poticati projekte energetske učinkovitosti te tako izravno utjecati na rasterećenje poslovanja hrvatskih tvrtki, poručio je na 28. susretu Liderova Kluba izvoznika Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike.

- Potičemo i nastavit ćemo poticati projekte energetske učinkovitosti, kao i nastavak smanjenja parafiskalnih nameta. Time se smanjuju i troškovi poslovanja tvrtki - istakao je Ćorić.

Time je odgovorio i na žalopojke izvoznika, koji su ponovno poručili kako glavne prepreke za poslovanje vide u prejakoj kuni te rastu cijena električne energije i cijene rada, što je uglavnom posljedica masovnog iseljavanja iz Hrvatske.

- Troškovi električne energije u protekle su nam četiri godine porasli više od 30 posto - upozorio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika.

Ćorić se nije složio s primjedbama da jaka kuna koči izvoznike, a o rastu cijena struje i cijene rada rekao je da država, a posebno ministarstvo koje vodi, ne može puno učiniti. Zato je izvoznicima ponudio pomoć u vidu daljnjeg smanjenja parafiskalnih nameta, kao i u projektima energetske učinkovitosti, posljedica čega bi trebali biti i manji izdaci tvrtki za struju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:15