Najveći hotelski lanac

Čisti luksuz na 27 katova: pred sezonu 2020. Split će imati najviši neboder u državi

Donosimo fotografije soba, lounge bara i recepcije u prvom hrvatskom 'Marriottu'
Marriott Hotel
 West gate grupa

Nakon što su utihnuli radovi na izgradnji (kako je najavljeno) najvišeg nebodera u Hrvatskoj, uskoro bi ipak trebalo oživjeti gradilište na nedovršenom sjevernom tornju projekta "Westgate", koji je visok 110 metara.

Još je u rujnu s nebodera, koji bi trebao imati 27 katova, skinuta zastava glavnog izvođača, zagrebačke tvrtke "Tehnika", a tada je Davor Pavlov, član uprave "Westgate grupe", za "Slobodnu" kazao kako bi se do kraja tog mjeseca trebala znati sudbina "Tehnike" kao izvođača radova, o čemu je ovisila cjelokupna dinamika izgradnje, piše Slobodna Dalmacija.

A sudbina je, čini se, poznata već neko vrijeme. Naime, na službenim stranicama "LSG grupe" objavljeno je kako je "LSG Building Solutions" odabran kao "kvalitetni i kompetentni izvođač radova na ovoj impozantnoj građevini".

– Vrijednost investicije svih katova "Westgatea" iznosit će oko 260 milijuna kuna, a radovi počinju odmah nakon dovršetka projektne dokumentacije. Predviđeni rok za završetak radova je četvrti kvartal 2019. godine – objavili su na stranici, uz pojašnjenje da je s tvrtkom "Westgate Tower" potpisan ugovor po sistemu "ključ u ruke" za hotelsku građevinu s pratećim sadržajem, piše Slobodna Dalmacija.

West gate grupa
Marriott Hotel

Navode novog izvođača radova potvrdio nam je i sam Pavlov.

– Nakon zastoja u radovima uzrokovanih poslovnim teškoćama "Tehnike", upravo dogovaramo nastavak izgradnje. Značajan iskorak učinili smo potpisom ugovora s međunarodnom tvrtkom "LSG grupe", koja će preuzeti ulogu novog izvođača radova – kazao je voditelj ove velike investicije.

West gate grupa
Marriott Hotel

– Trenutačno upoznajemo HBOR, koji financira projekt, s novom projektnom strukturom i izvođačem, za što očekujemo njihovo skoro odobrenje i samim time početak radova – najavio je Pavlov skori početak realizacije najljepšeg poslovnog centra u Europi prema žiriju "International Property Awardsa".

West gate grupa
Marriott Hotel

Tako bi, prije početka turističke sezone 2020. godine, prvi hotel "Marriott" u Hrvatskoj trebao otvoriti svoja vrata upravo u neboderu poznatijem pod imenom "Dalmatia tower", prenosi Slobodna Dalmacija.

Nakon "Sky Towera" u Bukureštu s 37 katova, jednoj od najvećih građevina u Rumunjskoj, "LSG" će imati još jednog rekordera među svojim referencijama.

West gate grupa
Marriott Hotel

– S obzirom na njihovu referentnu listu, iskustvo i profesionalan pristup, uvjereni smo da će završiti izgradnju objekta na vrijeme, kako bi hotel "Marriott" otvorio svoja vrata prije sezone – istaknuo je Pavlov, te nam omogućio da ekskluzivno otkrijemo kako će izgledati interijer, recepcija, lounge bar te sobe s prekrasnim pogledom iz hotela "Courtyard by Marriott" u budućem splitskom tornju.

West gate grupa
Marriott Hotel

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 16:03