Kinezi ih obožavaju

China Poly Group razmatra preuzimanje poznatog proizvođača klavira Steinway

Njihove klavire koristili su legendarni umjetnici poput Colea Potera i Sergeia Rahmanjinova
Steinway klavir
 Profimedia, Alamy

Steinway Musical Instrument, poznati proizvođač klavira pod vlasničkom kontrolom američkog hedge fonda miljardera Johna Paulsona, privukao je interes za preuzimanje od strane China Poly grupe, izvijestila je agencija Bloomberg.

Taj kineski konglomerat u državnom vlasništvu u ranoj je fazi razmatranja ponude, no mogući su i drugi ponuditelji, kao što je američka tvrtka Waltham.

Steinway bi mogao dobiti visoku vrijednosnu procjenu s obzirom da se procjenjuje da bi tvrtka mogla zabilježiti rast prodaje u Kini za 30 do 40 posto godišnje,, kaže Shaun Rein, izvršni direktor tvrtke China Market Research Group, i dodaje kako bi kineska tvrtka, poput Poly Groupa, mogla poboljšati do sada slabu Steinwayovu distribucijsku mrežu u zemlji.

„Steinway ima ogroman potencijal u Kini, jer potrošači vole taj brand. Kako su kineske obitelji srednje klase bogatije, spremnije su potrošiti na luksuzni klavir za svoju djecu jer glazbu vide ključnim dijelom njihova obrazovanja. I tu nitko ne može pobijediti Steinway”, rekao je Rein telefonom u utorak za Bloomberg.

Steinway, čije su klavire koristili legendarni umjetnici Cole Porter, Sergei Rahmanjinov te suvremeni umjetnici poput koncertnog pijaniste Lang Langa, je privatiziran od strane John Paulsonove hedge fond tvrtke Paulson&Co za oko 512 milijuna dolara 2013. godine.

Steinway uključuje brendove poput Bach Stradivarius truba, Selmer Paris saksofona, C.G. Conn francuskih rogova, Leblanc klarineta, King trombona i Ludwig doboš bubnjeva.

Steinway & Sons, klavirski odjel Steinway Musical Instruments Inc, utemeljio je 1853. godine njemački useljenik Henry Engelhard Steinway na Manhattanu u jednom potkrovlju.

China Poly Group pokrenuta je 1992. godine i na početku se bavila isporukom vojne opreme za kinesku vojsku. Postupno je postao konglomerat sa širokim poslovanjem - od rudarstva i proizvodnje eksplozivnih naprava do poslovanja nekretninama i umjetninama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:00