Kasnije se ispričali

Burger King ponudio Ruskinjama doživotne hamburgere ako zatrudne s nogometašima

Kasnije su se ispričali i promo ponudu nazvali ponižavajućom i seksističkom
Navijači Rusije
 Profimedia, SIPA USA

Burger King se javno ispričao zbog ponude doživotne zalihe hamburgera za Ruskinje koje zatrudne s nogometašima sa Svjetskog prvenstva, piše CNBC. Korisnici društvenih mreža objavu Burger Kinga su prozvali seksističkom i ponižavajućom, a iako ju je veliki fast food lanac povukao s društvenih mreža, ona je i dalje nastavila kružiti privatnim kanalima.

Burger King je obećao ženama koje uspiju “prikupiti najbolje nogometne gene” i “osiguraju uspjeh ruske nogometne reprezentacije u godinama koje dolaze” doživotnu zalihu burgera.

Danas su poslali priopćenje u kojemu se posipaju pepelom i ispričavaju svima koji su se zbog njihove objave osjećali neugodno.

- Žao nam je zbog očito uvredljive promotivne ponude koju je osmislio digitalni tim u Rusiji. Ovo ne predstavlja cijeli naš brend i vrijednosti i radimo na tome da se ovakve stvari više nikada ne ponove – stoji u priopćenju Burger Kinga.

Reklame u Rusiji često igraju na seksizam, posebno za vrijeme događanja poput Svjetskog prvenstva, protiv čega često prosvjeduju ženske grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:12