Novac.hr

Britanski lanac restorana otpušta više od 500 radnika zbog velikih dugova

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

20.7.2018. u 11:17

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

20.7.2018. u 11:17

The Cau restaurant in Wimbledon, south west London, after Gaucho fell into administration leading to the loss of 540 jobs and all 22 Cau restaurants set to close., Image: 378517644, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Cau restoran

Više od 500 radnika Gaucho grupe, britanskog lanca restorana koji služi argentinsku hranu, ostalo je bez posla nakon zatvaranja 22 restorana u Ujedinjenom Kraljevstvu, piše Guardian.

Prema priopćenju iz tvrtke, lanac steak restorana Cau, dio Gaucho grupe, ulazi u proces restrukturiranja, a svoja će vrata zasad ostaviti otvorena tek 16 Gaucho restorana, kao popularniji brend, aktivno tražeći kupca koji bi ih izvukao iz financijskih problema.

Deloitte, savjetnička agencija zadužena za upravljanje procesom restrukturiranja, objavila je i razloge naglog pada popularnog lanca restorana koji svoje ispostave ima diljem svijeta.

- Nažalost, Cau brend se prebrzo širio, a odabirale su se loše lokacije sa skupim najamninama. Odlučeno je, stoga, da se zatvore one lokacije koje stvaraju gubitke - kazao je Matt Smith, upravitelj procesa restrukturiranja iz Deloittea.

Loše je poslovanje uzrokovalo i dugovanja prema zajmodavcima u iznosu od milijun funti, ali i prema bankama kojima Gaucho Grupa duguje 50 milijuna funti. Plan vraćanja novca kako zajmodavcima tako i bankama, priložila je privatna dionička tvrtka Equistone koja je Gaucho grupu kupila u siječnju 2016. godine.

Gaucho je posljednji u nizu lanaca restorana koji su suočeni sa sve lošijim poslovnim rezultatima i slabim privlačenjem mušterija. Svoje su pregače već objesili Prezzo, Byron i Jamie's Italian, a engleski restoranski veteran Prescott i Conrad u proces restrukturiranja ušli su prošli mjesec.