Nacionalni park

Brijuni: Za gradnju kanalizacije i obnovu vodovodne infrastrukture 26,6 milijuna kuna

Zadovoljan sklopljenim Sporazumom bio je i ravnatelj Nacionalnog parka
 Srećko Niketić / CROPIX

U naredne dvije godine čak 26,6 milijuna kuna uložit će se u vodovodnu infrastrukturu i kanalizaciju u Nacionalnom parku Brijuni. Zato su danas u pulskoj Komunalnoj palači Hrvatske vode zajedno s pulskom Vodovodom te pulskom tvrtkom Pragrande potpisali prvi dodatak Sporazumu kojim će se omogućiti rekonstrukcija i dogradnja vodnih građevina unutar Nacionalnog parka Brijuni.

Sanaciju i rekonstrukciju te pripremne radnje financiraju Hrvatske vode s 90% od ukupnog iznosa te Vodovod Pula i Pragrande s 10% iznosa. Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković uvjeren je kako će se, osim zaštite prirode, omogućiti i mirniji te dugoročniji razvoj cijelog područja nacionalnog parka.

- Osigurali smo sredstva da u iduće dvije godine izradimo potrebnu dokumentaciju i konačno prema procjenama uložimo 26,6 milijuna kuna u razvoj kanalizacije i zbrinjavanje otpadnih voda čime će se uspostaviti i adekvatni standardi vodoopskrbe na samom otočju Brijuna - naglasio je generalni direktor Hrvatskih voda.

Zadovoljan sklopljenim Sporazumom bio je i ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni Marno Milotić koji je izjavio kako će se za vodovodnu mrežu koja na otočju već postoji ići u kompletnu sanaciju dok se kanalizacijska mreža tek treba izgraditi pri čemu će se maksimalno voditi računa o zaštiti okoliša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:27