Prvi čovjek Zadra

Branko Dukić: 'Evo zašto imam najveću gradonačelničku plaću u Hrvatskoj!'

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

19.3.2019. u 16:32

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

19.3.2019. u 16:32

HANZA MEDIA

Vojko Obersnel, Krešo Beljak, Milan Bandić, Branko Dukić

Nakon što je objavljeno da gradonačelnik Zadra Branko Dukić ima najveću plaću od svih gradonačelnika u Hrvatskoj, u iznosu od 21.816,02 neto, iz njegovog su ureda novinari Zadarskog.hr dobili i objašnjenje zašto prvi čovjek Zadra za čak 3.500 kuna "šiša" gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji na istoj listi zauzima četvrto mjesto, iza gradonačelnika Samobora i Osijeka.

- Vrlo otvoreno odgovorit ću na sva pitanja vezana uz svoju plaću. Ona je uostalom javna i lako dostupna. Točno je da je moja plaća onolika kolika je objavljena. Ali je točno i da je moja bruto plaća 28.217,00 kuna i po njoj sigurno nisam "najskuplji" hrvatski gradonačelnik, iako ne želim zavirivati u bušte svojih kolega i proračune drugih gradova.

Moj faktor porezne olakšice je visok i ostvarujem ga na temelju svojih četvero djece - dvoje studenata i dvoje učenika, moje nezaposlene supruge i 20 postotne invalidnosti kao hrvatski branitelj. Bez tih olakšica i dodatka na radni staž, mjesečna neto plaća iznosila bi oko 15.700 kuna. Inače, koeficijent plaće gradonačelnika Grada Zadra nije se mijenjao zadnjih desetak godina - objasnio je gradonačelnik Dukić.