Skupo ga je stajalo

Bivši šef CBS-a zbog seksualnog uznemiravanja ostaje bez 120 milijuna dolara otpremnine

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

18.12.2018. u 17:28

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

18.12.2018. u 17:28

FILE PHOTO: Leslie Moonves, who was chief executive of CBS Corp at the time, speaks during the Milken Institute Global Conference in Beverly Hills, California, U.S., May 3, 2017. REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo
Lucy Nicholson / REUTERS

Les Moonves

Bivši šef američke tv kuće CBS Les Moonves neće dobiti otpremninu od 120 milijuna dolara zbog optužbe za seksualno uznemiravanje.

Iz kompanije poručuju kako je 69-godišnji Moonves odbio suradnju s istražiteljima, a k tome je i neprestano kršio odredbe ugovora o radu kao i politike tvrtke. Odluka o neisplati otpremnine bivšem šefu uslijedila je nakon uvida upravnog odbora u rezultate istrage odvjetničkih ureda, Debeviose & Plimpton i Covington & Burling, piše Reuters.

- Zbog neprofesionalnog ponašanja, kršenja politike kompanije kao i svih ugovora te namjernog ometanja istrage, smatramo da je donesena odluka o neisplati otpremnine ispravna - poručili su iz CBS-a.

U izvještaju odvjetničkih ureda također stoji kako je bivši predsjednik odbora i izvršni direktor kompanije iskorištavao svoj položaj pa je "suradnicama pristupao s nemoralnim ponudama" kao protuuslugu za njihov karijerni razvoj. Unatoč cijelom nizu optužbi, Moonves i dalje sve optužbe naziva netočnima i lažnima.

Kako piše BBC, Moonves je na američkoj televiziji radio 23 godine, a za vrijeme istrage obnašao je dužnost predsjednika odbora i izvršnog direktora CBS-a s koje je odstupio u rujnu, nakon što je objavljeno šest novih optužbi na njegov račun.

Prva žena koja je javno u magazinu The New Yorker progovorila o seksualnom zlostavljanju tadašnjeg šefa američke televizije bila je glumica i spisateljica Illeana Douglas.