Nova video platforma

Bivši izvršni direktor Disneya prikupio je milijardu dolara za novi mobilni video servis

U Katzenbergov NewTV uložili su, između ostalih, Disney, 21st Century Fox, Alibaba i Goldman Sachs
Jeffrey Katzenberg, bivši izvršni direktor Disneya
 Profimedia, Look Press Agency

WndrCo, tvrtka koju je osnovao bivši izvršni direktor Disneya Jeffrey Katzenberg, objavila je kako je prikupila milijardu dolara od nekoliko medijskih i financijskih kompanija za svoj novi mobilni video servis.

Platformu, radnog naslova „NewTV”, vodit će Meg Whitman, bivša izvršna direktorica tvrtke Hewlett-Packarda, dok će predsjednik uprave biti Katzenberg.

WndrCo, osnovan 2017. godine, priopćio je da NewTV planira raditi kratke desetominutne videozapise u holivudskom stilu za mobilnu upotrebu.

„S NewTV-om, korisnicima ćemo pružiti korisničku platformu, izgrađenu za mobilne uređaje, stvorenu od strane svjetskih talenata, omogućujući korisnicima maksimalno iskorištavanje svakog trenutka”, rekla je Whitman.

Svoj kapital u tu tvrtku uložilo je nekoliko velikih holivudskih studija, poput 21st Century Fox, Disney i Viacom. Uz njih, u kompaniju su uložili i Alibaba, Goldman Sachs, JP Morgan Chase i Madrone Capital.

„Uzbudljivo je vidjeti da Hollywood prihvaća tu novu tehnološku distribucijsku platformu izgrađenu za današnji način gledanja”, rekao je Katzenberg.

Očekuje se da će platforma NewTV započeti s radom krajem 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:24